Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μωρό μαθαίνει να κάθεται μόνο του μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες

Ο αξιολάτρευτος μπέμπης καταφέρνει να κάτσει μόνος του στο κρεβάτι αφού πρώτα έπεσε πάμπολλες φορές.

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Μωρό μαθαίνει να κάθεται μόνο του μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες

Τους πρώτους μήνες το μωρό περνάει γρήγορα από το ένα αναπτυξιακό στάδιο στο άλλο και συνεχώς μαθαίνει καινούρια πράγματα. Μετά τον τέταρτο μήνα, μπορεί να κρατάει όρθιο το κεφάλι και ίσιο τον λαιμό, ενώ λίγο αργότερα, σε ηλικία 5 με 6 μηνών σωματικά έχει αναπτυχθεί αρκετά ώστε να μπορεί να γυρίζει μόνο του το σώμα του από μπρούμυτα, ανάσκελα.

Τους επόμενους μήνες, οι μύες του μωρού γίνονται πιο δυνατοί και το μωρό είναι σε θέση να κάθεται μόνο του, χωρίς να το κρατάει κάποιος. Το πότε ακριβώς συμβαίνει αυτό διαφέρει ανά περίπτωση και ως διαδικασία απαιτεί υπομονή και επιμονή. Πολλές φορές μπορεί να τουμπάρει όταν επιχειρεί να κάτσει για αυτό καλό είναι να έχετε πάντα προστατευτικά μαξιλάρια τριγύρω.

Μωράκι μαθαίνει να κάθεται μόνο του μετά από πολλές αποτυχημένες προσπάθειες

«Επανάληψη μήτηρ πάσης μαθήσεως» λέει το αρχαίο ρητό. Τα παιδιά μαθαίνουν μέσα από τις επαναλαμβανόμενες κινήσεις και αυτό επιβεβαιώνει και το παρακάτω βίντεο. Μία μαμά βάζει το μωρό της να κάτσει στο κρεβάτι. Την πρώτη φορά ο χαριτωμένος μπέμπης δεν μπορεί να σταθεί μόνος του ενώ κάθεται και πέφτει. Το ίδιο συμβαίνει και τη δεύτερη και την τρίτη. Ο χαριτωμένος μπόμπιρας καταφέρνει στο τέλος να ισορροπήσει και να στηρίξει το σώμα του μετά από πολλές προσπάθειες.

Το βίντεο έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου και όχι άδικα.

https://www.instagram.com/p/CizrQpxoRIG

Πώς μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό να κάθεται μόνο του

Γυμνάστε τους μύες του όσο το δυνατόν περισσότερο. Ξαπλώστε το μωρό μπρούμυτα και αποσπάστε του την προσοχή ώστε να ανασηκώσει το κεφάλι του. Η κίνηση αυτή θα τα βοηθήσει να δυναμώσει τους μύες του αυχένα και της σπονδυλικής του στήλης.

Καθίστε οκλαδόν και βάλτε το μωρό να κάτσει στα πόδια σας. Με τη συγκεκριμένη στάση του σώματος το μωρό θα εξοικειωθεί με την καθιστή θέση και παράλληλα εσείς θα μπορείτε να το προστατεύσετε από πεσίματα και τραυματισμούς.

Βοηθήστε το μωρό να γυρίζει μόνο του το σώμα του.Το μωρό δεν είναι σε θέση να στηρίξει το κεφάλι του και να γυρίσει μόνο του το σώμα του μέχρι και τον τέταρτο μήνα. Το διάστημα αυτό μπορείτε να βοηθήσετε το μωρό να αποκτήσει ολοένα και καλύτερο έλεγχο του σώματός του βοηθώντας το εσείς να κάνει κινήσεις όπως να γυρίσει από μία θέση μπρούμυτα σε μία θέση ανάσκελα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved