Μάθετε το παιδί σας να είναι φιλάνθρωπο

Έχετε σκεφτεί πόσο πιο όμορφος θα ήταν ο κόσμος αν κάθε ένας από εμάς ήταν φιλάνθρωπος και δοτικός χωρίς να περιμένει αντάλλαγμα; Σίγουρα ναι. Καιρός είναι λοιπόν, τώρα που αναθρέφετε το παιδί σας, να βάλετε και εσείς το δικό σας λιθαράκι προς την παραπάνω κατεύθυνση, κάνοντας το παιδί σας φιλάνθρωπο.

Μάθετε το παιδί σας να είναι φιλάνθρωπο

Αν τα καταφέρετε, τότε θα έχετε μεγαλώσει ένα παιδί που θα έχει αυτοεκτίμηση, θα είναι δοτικό και θα νοιάζεται για τον συνάνθρωπό του. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Με πολύ απλά βήματα που σίγουρα θα σας ωφελήσουν και θα βοηθήσουν το παιδί να αγαπάει πρώτα απ' όλα τον εαυτό του, άρα και τους άλλους.

Η πρώτη κίνηση που πρέπει να κάνετε, είναι ό,τι δεν χρειάζεστε, ακόμα και αν είναι αξίας ή ακριβό, να το δώσετε σε οικογένειες που πραγματικά τα έχουν ανάγκη. Είτε πρόκειται για παπούτσια, ρούχα, αντικείμενα σπιτιού, τρόφιμα ή οτιδήποτε άλλο, θα πρέπει να πάτε μαζί του για να τα παραδώσετε εκεί που θέλετε. Το παιδί πρέπει να αντιληφθεί τι σημαίνει ευγνωμοσύνη μιας και θα τη δει στο πρόσωπο εκείνων που θα τα παραδώσετε. Επίσης, θα αντιληφθεί τι σημαίνει καλοσύνη. Θα νιώσει την αγάπη που θα νιώθουν εκείνοι που έχει ευνοήσει.

Μία δεύτερη κίνηση είναι να μιλάτε συνεχώς για ανθρώπους που βοηθούν τους γύρω τους ή να κάνετε πλάνα μαζί του για το επόμενο φιλανθρωπικό σας έργο, ακόμα και αν πρόκειται για τον διπλανό σας που μάθατε πως δεν έχει χρήματα για να ντύσει τα πολλά παιδιά που έχει.

Επίσης, προμηθευτείτε φυλλάδια οργανώσεων και ιδρυμάτων και αν μπορείτε, επισκεφτείτε κάποια από αυτά για να βιώσει και το ίδιο το παιδί την κατάσταση που επικρατεί εκεί. Δεν είναι κακό το παιδί να αντιλαμβάνεται τι πραγματικά συμβαίνει στην κοινωνία. Έτσι μόνο θα καταφέρει να βοηθάει με όποιες δυνάμεις μπορεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved