Κάντε διασκεδαστικά τα μακρινά ταξίδια με τα παιδιά σας

Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάθε φορά που πρέπει να κάνετε ένα μακρινό ταξίδι με το παιδί σας να σκέφτεστε όλες εκείνες τις δυσκολίες που κάνουν το ταξίδι σας μια άσχημη εμπειρία.

Κάντε διασκεδαστικά τα μακρινά ταξίδια με τα παιδιά σας

Όμως να είστε σίγουρες πως μπορείτε να μετατρέψετε το μακρινό σας ταξίδι σε μια χαρούμενη διαδρομή. Διαβάστε μερικά έξυπνα tips που θα σας αλλάξουν γνώμη:

- Βιβλία

Τα μικρά παιδιά λατρεύουν να διαβάζουν βιβλία ενώ τα μικρότερα να χαζεύουν τις εικόνες των αγαπημένων τους βιβλίων. Μια τέτοια δραστηριότητα θα του αποσπάσει την προσοχή ενώ παράλληλα θα το διασκεδάσει

- Υλικά ζωγραφικής

Προμηθευτείτε μπλοκ ζωγραφικής και μαρκαδόρους ή ξυλομπογίες. Να είστε σίγουρες ότι το παιδί θα απορροφηθεί αρκετά. Επίσης, στην αγορά μπορείτε να βρείτε μικρά γραφειάκια τα όποια εφαρμόζονται στα πόδια των παιδιών στα πίσω καθίσματα του αυτοκινήτου.

- Μαξιλάρια

Απαραίτητο είναι να έχετε πάντα στο πίσω κάθισμα ένα μαξιλάρι. Το παιδί κατά τη διάρκεια του ταξιδίου σίγουρα θα κουραστεί όποτε θα το βοηθήσει να νιώσει πιο άνετα ή ακόμη και να κοιμηθεί. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε μικρά και χαριτωμένα παιδικά μαξιλαράκια.

- Μικρά παιχνίδια

Αυτό που σίγουρα θα ζητήσει το παιδί σας κατά τη διάρκεια ενός μακρινού ταξιδιού είναι το αγαπημένο του παιχνίδι. Ασφαλώς δεν μπορείτε να «κουβαλήσετε» ένα τεράστιο αλλά φροντίστε να έχετε κάποια κούκλα ή κάποιο αυτοκινητάκι. Για την ασφάλεια του, ας μην είναι πολύ μικρό, σε περίπτωση που αφαιρεθεί και το βάλει στο στόμα αλλά και αν πέσει να μπορεί να το σηκώσει μόνο του.

- Snacks

Σίγουρα κάνοντας ένα μακρινό ταξίδι θα έχετε φροντίσει να έχετε μαζί σας διάφορα snacks σε περίπτωση που το παιδί σας πεινάσει. Μια καλή ιδέα είναι να ετοιμάστε μικρά τοστάκια ή τα αγαπημένα του κρακεράκια-μπισκοτάκια. Μπορείτε ακόμη να έχετε καθαρίσει φρούτα από πριν και φυσικά να μην ξεχάσετε νερό ή χυμούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved