Πέντε ξένα μυθιστορήματα για τα Χριστούγεννα

Οι γιορτές είναι πλέον προ των πυλών και σε καθεστώς καραντίνας οι δημοσιογραφικές προτάσεις για ανάγνωση μπορεί να φανούν πολύ πιο χρήσιμες από άλλες χρονιές.

Πέντε ξένα μυθιστορήματα για τα Χριστούγεννα

Με την παρατήρηση πως η εκδοτική παραγωγή συνεχίστηκε περίπου απρόσκοπτα από την εποχή που τελείωσε η προηγούμενη καραντίνα μέχρι και τις ημέρες μας, το ΑΠΕ-ΜΠΕ προτείνει πέντε ξένα μυθιστορήματα για την περίοδο των Χριστουγέννων, επιλεγμένα από μεταφράσεις οι οποίες είδαν το φως της δημοσιότητας τους τελευταίους μήνες.

Αρχή από την Πολωνία και τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας για το 2018 Όλγα Τοκάρτσουκ. Το βιβλίο της «Πλάνητες», που κυκλοφορεί σε μετάφραση Αλεξάνδρας Ιωαννίδου από τις εκδόσεις Καστανιώτη, και έχει ήδη σημειώσει μεγάλη κυκλοφοριακή επιτυχία στα καθ’ ημάς, είναι μια περιήγηση σε μιαν έκκεντρη, πολυμερή και πολυδιασπασμένη Ευρώπη, όπου κανένα ψηφίο της πλοκής δεν μπορεί να συναντήσει κάποιο άλλο, και απ’ όπου η παλαιότερη έννοια της ταξιδιωτικής λογοτεχνίας μοιάζει να έχει αποδράσει οριστικά. Όταν ο όγκος των ιστορικών, των γεωγραφικών και των πολιτιστικών πληροφοριών έρχεται να δώσει τη θέση του στην υποκειμενικότητα της αφήγησης και στην ένταση την οποία διεκδικούν ο χώρος και ο χρόνος της ατομικής στιγμής.

Διαβάστε περισσότερα στο Cnn.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved