Πώς να μάθετε το παιδί σας να μην γκρινιάζει!

Ο ενοχλητικός ήχος της γκρίνιας ενός παιδιού που δεν μιλάει ακόμα και θέλει να σας ζητήσει πράγματα αλλά δεν έχει τον τρόπο να επικοινωνήσει μαζί σας, θέλετε να σταματήσει κάποια στιγμή.

Πώς να μάθετε το παιδί σας να μην γκρινιάζει!

Μπορείτε να το πετύχετε με επιμονή και συγκεκριμένα βήματα που θα σας βοηθήσουν να απαλλαγείτε απ' αυτήν και να έχετε ένα πιο χαρούμενο παιδί. Ποια είναι αυτά τα βήματα;

Όταν γκρινιάζει το παιδί, θέλει να πετύχει κάτι αλλά ούτε τον τρόπο ξέρει για να το καταφέρει ούτε μπορεί να σας πει εσάς πώς μπορείτε να το βοηθήσετε. Έτσι, συνεχίζει να γκρινιάζει θέλοντας να τραβήξει την προσοχή σας.

Για να πάψει να το κάνει, πρέπει να αφήσετε το παιδί να γκρινιάζει για αρκετή ώρα, ή ακόμα και να κλαίει ενώ εσείς την ίδια στιγμή θα αδιαφορείτε για τη συμπεριφορά του.

Όταν επιτέλους σταματήσει, τότε δώστε του όλη τη σημασία που χρειάζεται. Αν το κάνετε δύο με τρεις φορές αυτό, τότε το παιδί θα συνδυάσει στο μυαλό του ότι η γκρίνια του δεν προκαλεί την προσοχή σας αλλά αντιθέτως η ηρεμία του και έτσι θα πάψει να χαλάει τον κόσμο μέχρι να καταφέρει αυτό που έχει βάλει στο μυαλό του.

Δοκιμάστε το κόλπο και θα δείτε ότι θα τα καταφέρετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved