Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να σας υπακούν!

Ψυχολόγοι και ερευνητές έχουν αποφανθεί ότι το μόνο πράγμα που δεν θα κάνει ποτέ καλό στη διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού, είναι οι φωνές. Παίρνοντας αυτό ως δεδομένο, οι νέοι γονείς θα πρέπει να ακολουθήσουν κάποιους κανόνες ώστε τα παιδιά τους να υπακούν και να μην πεισμώνουν, φωνάζουν ή κλαίνε προκειμένου να περάσει το δικό τους.

Κάτι πολύ βασικό είναι να πείσετε το παιδί σας πως όλα λύνονται με συζήτηση. Όταν θέλει κάτι, θα πρέπει να το ζητάει με ευγένεια, ήρεμα και με επιχειρήματα προκειμένου να σας πείσει.

Αν θέλετε το παιδί σας να υπακούσει σε κάποια καθημερινή δραστηριότητά του, όπως είναι να συμμαζεύει το δωμάτιό του, θα πρέπει να του λέτε πως ήρθε η ώρα για τη γνωστή δουλειά του και να το ανταμείβετε κάθε φορά που το κάνει. Αν πάλι δείχνει απρόθυμο, απλά θα πρέπει να το πείσετε ότι θα χρειαστεί να δουλέψει για λίγη ώρα και ότι δεν είναι προς συζήτηση το όλο θέμα.

Ακόμα και αν το παιδί προβεί σε πολύ έντονες αντιδράσεις, θα πρέπει να διατηρήσετε την ψυχραιμία σας για να καταλάβει πως ό,τι και να κάνει, δεν μπορεί να σας αλλάξει γνώμη.

Πώς να κάνετε τα παιδιά σας να σας υπακούν!
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved