«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, αν δεν μπορείς να μπεις από την καμινάδα, ν’ αφήσεις τα δώρα στην πόρτα»

Η μεγάλη στιγμή έφτασε. Μέρες ολόκληρες τα παιδιά προετοίμαζαν το γράμμα για τον Αϊ Βασίλη κρύβοντας μέσα του επιθυμίες μιας ολόκληρης χρονιάς.

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, αν δεν μπορείς να μπεις από την καμινάδα, ν’ αφήσεις τα δώρα στην πόρτα»

Πώς όμως θα βρει το σπίτι του κάθε παιδιού ο Αγιος Βασιλης; Ποιο θα είναι το σημάδι που θα το οδηγήσει στο σωστό δρόμο και σημείο; Τα παιδιά έχουν προνοήσει στα γράμματά τους και γι΄αυτό και είναι απλά απολαυστικά.

GRAMASTONAGIOVASILI 1

«Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,

Αν είσαι χοντρός και δεν μπορείς να μπεις στην καμινάδα, να ρίξεις τα δώρα ή να μπεις μαζί με τα δώρα από την πόρτα. Θα σου έχουμε φαγητό να φας πατάτες , σάντουιτς , γαλοπούλα και τυρί φέτα. Για γλυκό θα έχει ένα μικρό τουρτάκι. Εχω και μια αδελφή και σε παρακαλώ να μην την ξεχάσεις. Η αδελφή μου είναι 10 χρονών. Να ξέρεις ότι μένουμε στον 3ο όροφο.

Σε περιμένουμε,

Σ’ αγαπώ πολύ»

GRAMASTONAGIOVASILI 3

«Αγιε Βασίλη,

επειδή πέρυσι κοιμήθηκα και δεν σε είδα τώρα θα σε περιμένω. Θα έχουμε ανοιχτή την πόρτα. Αλλά αν έρθεις από τον φωταγωγό τον έχουμε καθαρίσει και θα έχουμε ανοιχτό το παράθυρο της κουζίνας.
Προσοχή, αν δεν βρεις το στενό που μένω, πάρε με τηλέφωνο.»

GRAMASTONAGIOVASILI 4

«Αϊ Βασίλη,

Θα πας από το παλιό μας σπίτι, στην κολώνα με τον καθρέφτη, θα κάνεις δεξιά, αριστερά και πάλι αριστερά. Το καινούργιο μου σπίτι είναι στην Ιουλιανού 10.
Αν δεν προλάβω να σε δω, να αφήσεις το σκούφο σου».

GRAMASTONAGIOVASILI 5

«Αγαπημένε μου Αγιε Βασίλη,

δεν ξέρω αν το γράμμα μου έχει ορθογραφικά λάθη , εγώ ένα ξέρω, ότι υπάρχεις και φέτος την Πρωτοχρονιά, θα ήθελα να μου φέρεις ένα αεροβόλο. Αλλά πριν από αυτό, θα ήθελα να σε προειδοποιήσω ότι το σπίτι μου είναι ισόγειο και δεν έχει τζάκι, αλλά όλα διορθώνονται γιατί έχει σόμπα και καλοριφέρ. Δεν ξέρω αν θα χωρέσεις. Αλλά γι΄αυτό σου ζήτησα αυτό το δώρο να μου φέρεις, γιατί χωράει από το σωλήνα. Οσο για σένα, δύσκολα τα πράγματα, αλλά θα έχω τη σόμπα σβησμένη να το ρίξεις μέσα.»

Αποσπάσματα από το λεύκωμα “ Γράμματα στον Αϊ Βασίλη” από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία.

Διαβάστε επίσης

«Αγαπημένε μου Άγιε Βασίλη, θέλω να μου φέρεις ένα καινούργιο, καλό μπαμπά»
«Γράψε ένα γράμμα στον Άγιο Βασίλη» και τα ΕΛΤΑ θα φροντίσουν να «απαντήσει»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved