Έξι «δώρα» που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα

Tι θέλουν τα παιδιά για τα Χριστούγεννα; Μα, δώρα φυσικά. Πολλά.Τόσα πολλά που τα περισσότερα από την επομένη κιόλας μέρα, θα βρεθούν παρατημένα σε κάποια γωνιά του δωματίου τους.

Έξι «δώρα» που πραγματικά χρειάζονται τα παιδιά αυτά τα Χριστούγεννα

Γιατί τελικά τα παιδιά, περισσότερα από τα δώρα έχουν ανάγκη άλλα πράγματα, περισσότερο ουσιαστικά. Οι περισσότεροι, αν όχι όλοι μας, τα γνωρίζουμε. Μας τα υπενθυμίζει όμως και η συγγραφέας Kristina Wright καθώς γράφει για αυτά που έχουν ανάγκη τα δικά της παιδιά.

«Δεν θέλω τα παιδιά μου να πάρουν στις γιορτές ένα σωρό πράγματα που δεν χρειάζονται, που θα σπάσουν και θα ξεχαστούν σε μια εβδομάδα. Θέλω να ξέρουν ότι τα αγαπούν και ότι υπάρχει ένας μεγάλος κόσμος εκεί έξω που πρέπει να εξερευνήσουν. Αν λοιπόν με ρωτάς τι θέλουν τα παιδιά μου για τα Χριστούγεννα φέτος, θα σου πω τι πραγματικά χρειάζονται:

1.Χρειάζονται να βγουν από το σπίτι

Όπως και πολλά παιδιά, τα παιδιά μου δεν προλαβαίνουν κατά τη διάρκεια της σχολικής εβδομάδας να βγουν έξω για βόλτα. Οι ώρες μετά το σχολείο και πριν από τον ύπνο δαπανώνται για το διάβασμα, τις δραστηριότητες, το φαγητό, και την τηλεόραση. Την περίοδο των γιορτών λοιπόν, οι βόλτες σε πάρκα, ζωολογικούς κήπους, ή ότι αρέσει τον καθένα είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να βγούμε έξω από το σπίτι.

2.Χρειάζονται χρόνο με τους ανθρώπους που αγαπούν

Πάρτε τα για παγωτό ή για μια βόλτα με τα πόδια σε ένα πάρκο. Διαβάστε μαζί τους στον καναπέ ένα βιβλίο, παίξτε μαζί τους επιτραπέζια, μαγειρέψτε τα αγαπημένα τους μπισκότα. Δεν είναι η δραστηριότητα που έχει σημασία, αλλά ο χρόνος που περνάτε μαζί.

3.Έχουν ανάγκη να αισθάνονται συνδεδεμένα με τα αγαπημένα τους πρόσωπα (π.χ. παππούδες)

Γράψτε μαζί τους ένα email, ένα γράμμα ή στείλτε ένα βίντεο στους παππούδες που είναι μακριά ή σε φίλους σας που ζουν σε άλλη πόλη. Η απόσταση δεν έχει σημασία αφού με τη βοήθεια της τεχνολογίας μπορούμε να την εκμηδενίσουμε.

4.Θέλουν να βρουν κάτι που να είναι γι’ αυτά ( ένα γράμμα, ένα δέμα)

Από τις αγαπημένες μου αναμνήσεις της παιδικής μου ηλικίας ήταν όταν έβρισκα στην αλληλογραφία μας ένα γράμμα ή κάρτα για μένα. Παρ’ όλο που τα ηλεκτρονικά μηνύματα και οι ευχές έχουν αντικαταστήσει την κλασσική αλληλογραφία, δοκιμάστε να στείλετε κάτι στο παιδί σας και θα δείτε τη χαρά του. Πραγματικά θα ενθουσιαστεί.

5. Να διαβάσουν περισσότερα βιβλία

Δύσκολο να βρουν τα παιδιά χρόνο τις καθημερινές να διαβάσουν εξωσχολικά βιβλία. Μπορείτε λοιπόν να δοκιμάσετε να έχουν μια συνδρομή σ’ ένα περιοδικό ή σε μια σειρά παιδικών βιβλίων. Θα έχουν κάτι να περιμένουν κάθε μήνα και θα είναι δικό τους. Ακόμα και αν δεν ενθουσιάσει η ιδέα όλα τα παιδιά, εσείς δεν έχετε να χάσετε κάτι και να το προσπαθήσετε.

6.Έχουν ανάγκη να τηρήσετε τις υποσχέσεις σας

Όταν υπόσχεστε κάτι , φροντίστε να το τηρήσετε. Τα παιδιά μου δεν έχουν μάθει ακόμη ότι οι ενήλικες δεν τηρούν πάντα τις υποσχέσεις τους και παίρνουν ό, τι λένε στα σοβαρά. Οπότε, όταν υπόσχεστε κάτι θα πρέπει και να το εννοείτε.»

Διαβάστε επίσης

«Άγιε Βασίλη θέλω iPhone!»: Πώς να διαχειριστείτε τα θέλω των παιδιών σας στις γιορτές!
Ανακαλύψτε τις γιορτές μαζί με τα παιδιά σας-Απλά αφήστε τον κυνισμό και οπλιστείτε με λίγο παραπάνω ρομαντισμό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved