Πώς να βοηθήσετε το 2χρονο παιδί σας να αντιμετωπίσει την απογοήτευση

Όταν το παιδί σας θα κλείσει τα δύο του χρόνια, το πνεύμα περιπέτειας του θα υπερβεί το συντονισμό και το βαθμό κινητικότητάς του.

Πώς να βοηθήσετε το 2χρονο παιδί σας να αντιμετωπίσει την απογοήτευση

Θα επιχειρεί πράγματα που είναι πέρα από τα όρια της επιδεξιότητας, της ισορροπίας και της σωματικής του δύναμης, και αυτό θα του προκαλεί απογοήτευση. Αναπόφευκτα, θα γίνετε και εσείς πηγή απογοήτευσης για το παιδί σας, αφού θα πρέπει να το να εμποδίζετε να κάνει κάποια πράγματα για λόγους δικής του ασφάλειας.

Προσπαθήστε να δείξετε υπομονή

Η καλύτερη μορφή στήριξης που μπορείτε να του προσφέρετε είναι η βοήθειά σας. Βοηθήστε το να ζωγραφίσει, να χτίσει έναν πύργο από τουβλάκια, να σκαρφαλώσει. Αν κλαίει από απογοήτευση που δεν τα καταφέρνει, είναι εύκολο να του αποσπάσετε την προσοχή με κάποιο άλλο παιχνίδι που του αρέσει.

APOGOITEYSI

Παίξτε μαζί του

Αν απογοητεύεται όταν προσπαθεί να μιμηθεί τα παιχνίδια μεγαλύτερων παιδιών ή επιχειρεί κάτι που είναι εύκολο για ένα μεγαλύτερο παιδί, προτείνετέ του να παίξετε μαζί ένα παιχνίδι που ξέρετε ότι είναι στα μέτρα του. Οσο σημαντικό και να αν είναι για το παιδί να δοκιμάζει νέα πράγματα και να μην τα παρατάει αν δεν τα καταφέρνει με την πρώτη, οι πολλές απογοητεύσεις θα μπορούσαν να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα.

child

Μην ξεσυνερίζεστε το παιδί σας

Είναι φυσικό να θέλει να αποδείξει την ανεξαρτησία της βούλησής του και όποτε αυτό είναι δυνατόν, πρέπει να το σέβεστε και όχι να το αναγκάζετε να κάνει το δικό σας. Αφήστε το παιδί σας να αποφασίζει πότε θα χρησιμοποιεί το γιογιό και μην ανησυχείτε αν κάποιες φορές θέλει να τρώει μόνο κάποια συγκεκριμένα φαγητά. Καλύτερα να αποδέχεστε ήρεμα την κατάσταση παρά να τσακώνεστε μαζί του.

Απογοητεύσεις τα παιδιά σας μπορεί να αισθανθούν από μικρή ηλικία. Το να τους μάθετε να τις αντιμετωπίζουν είναι ιδιαίτερα σημαντικό και θα τα βοηθήσει στην υπόλοιπη ζωή τους.

Διαβάστε επίσης

Πώς να αντιμετωπίσετε τις απογοητεύσεις του παιδιού σας
Ποια είναι τα πέντε βασικά στάδια της συναισθηματικής αγωγής των παιδιών

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved