Πέντε τρόποι για να ενισχύσετε τη συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού σας

Συχνά παρατηρείται στα μικρά παιδιά, ιδιαίτερα τα νήπια, ότι φοβούνται εύκολα. Χρειάζονται συχνή διαβεβαίωση ότι όλα θα είναι εντάξει.

Πέντε τρόποι για να ενισχύσετε τη συναισθηματική ασφάλεια του παιδιού σας

Ως εκ τούτου, είναι πολύ σημαντικό για τους γονείς να οικοδομήσουν ένα ασφαλές και σταθερό περιβάλλον για το παιδί τους. Μόνο όταν το παιδί αισθάνεται ότι είναι ασφαλές, θα έχει την ελευθερία να εξερευνήσει τον εαυτό του, να αναγνωρίσει τα ταλέντα του και να μεγαλώσει.

Εδώ είναι μερικοί εύκολοι τρόποι που θα κάνουν το παιδί σας να αισθάνεται ασφαλές:

1. Δείξτε την αγάπη σας

Σίγουρα, αγαπάτε το παιδί σας περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Ωστόσο, θα πρέπει να δείχνετε την αγάπη σας με αγκαλιές και φιλιά.

2. Ενθαρρύνετέ τους

Η ενθάρρυνσή σας για τις ενέργειές τους, και ο έπαινός σας για όσα επιτυχγάνουν θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή τους και την αυτοεκτίμησή τους.

3. Δώστε τους χρόνος

Μπορούμε να πούμε ότι η παροχή του χρόνου τους ισοδυναμεί με την παροχή ασφάλειας. Ο χρόνος που τους αφιερώνετε , στο παιχνίδι, στο διάβασμα, στο απλό κουβεντολόι, είναι μικρά πράγματα που κάνουν τη διαφορά.

4. Αναγνωρίστε το ταλέντο ή την κλίση τους και στηρίξτε τα

Μπορεί να χρειαστεί χρόνος για να αναγνωρίσετε το ταλέντο του παιδιού σας, αλλά δώστε αρκετή προσοχή για να το αναγνωρίσετε. Βοηθήστε το παιδί σας να αναπτύξει αυτό το ταλέντο και να δουλέψει σε αυτό. Η διαδικασία αυτή θα έκανε το παιδί σας να αισθάνεται πολύ ασφαλές.

5. Ακούστε τι έχουν να σας πουν

Κάθε παιδί έχει πολλά να πει και να μοιραστεί. Βεβαιωθείτε ότι έχετε περάσει αρκετό χρόνο μαζί τους και ακούστε όλα όσα έχουν να πουν. Θα εκπλαγείτε με το πόσο αυτές οι ανόητες συνομιλίες μπορούν να σας «μαρτυρήσουν» πράγματα και επιπλέον θα οικοδομήσει μια σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσά σας.

Διαβάστε επίσης

Πώς να εξασφαλίσετε ένα ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον για το παιδί σας
Υποστηρικτικοί γονείς σημαίνει ευτυχισμένα παιδιά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved