Πέντε λόγοι που τα παιδιά λατρεύουν τα λούτρινα ζωάκια

Από μωρά, μέχρι και κάποιας ηλικίας, μεγάλης θα λέγαμε, τα παιδιά έχουν έστω ένα λούτρινο αρκούδο ή άλλο ζωάκι, που είναι ο αχώριστος φίλος τους.

Πέντε λόγοι που τα παιδιά λατρεύουν τα λούτρινα ζωάκια

Δεν πάνε πουθενά χωρίς αυτόν, ενώ κοιμούνται μαζί του τα βράδια. Μια συνήθεια, που – για να είμαστε ειλικρινείς - αρκετούς μας ακολουθεί ως μεγάλους. Αλήθεια, έχετε αναρωτηθεί για ποιο λόγο τα λούτρινα είναι τα μόνα από τα παιγνίδια, που ένα παιδί δένεται μαζί τους;
Υπάρχουν λόγοι που συμβαίνει αυτό κι εμείς σας τους παρουσιάζουμε:

1. Τα παιδιά νιώθουν υπεύθυνα για εκείνα

Τα παιδιά βλέπουν τα λούτρινα ως τα παιδιά τους. Τα προσέχουν, τα φροντίζουν, τα περιποιούνται. Είναι τα παιδιά τους στο παιγνίδι, ενώ μπορούν να υποδυθούν και άλλους ρόλους, όπως τους μαθητές, τον ασθενή, το φανταστικό φίλο.

2. Είναι πάντα χαμογελαστά

Είτε τα αγκαλιάζουν είτε τα χαϊδεύουν είτε πετάνε είτε πέφτουν πάνω τους είτε κάθονται πάνω τους, τα λούτρινα θα έχουν μονίμως ένα χαμόγελο. Δε διαμαρτύρονται ποτέ, δε φωνάζουν, δεν κλαίνε, απλά υπομένουν χαμογελαστά τα «βασανιστήρια». Και ναι, αυτό το χαμόγελο ενθαρρύνει τόσο τα παιδιά και τα κάνει να αισθάνονται ενοχές για τη συμπεριφορά τους. Οπότε, από μία άποψη, το χαμόγελο ενός λούτρινου αρκούδου, είναι διδακτικό για ένα παιδί.

3. Δίνουν τις καλύτερες αγκαλιές

Μετά της μαμάς. Είναι μαλακά, είναι τόσο απαλά. Αυτή η αίσθηση όταν αγκαλιάζεις ένα λούτρινο – αν είναι και μεγάλο – είναι τόσο ωραία, που πολλές φορές την έχουμε και ανάγκη. Άλλωστε, ακόμη και ως μεγάλες, πόσες δεν έχουμε κλάψει, έχοντας αγκαλιά έναν αρκούδο; Το ίδιο και το παιδί. Όταν κλαίει ή το μάλωσαν οι γονείς του, καταφεύγει στην αγκαλιά του λούτρινου παιγνιδιού.

4. Είναι εύκολο να τα καθαρίσεις

Αν πέσει φαγητό πάνω του, αν λερωθεί μπορεί εύκολα να πλυθεί. Οπότε μπορεί να είναι πάντα καθαρό για να το παίρνει το παιδί αγκαλιά και να μη φωνάζει η μαμά όταν το έχει μαζί του στο κρεβάτι, επειδή είναι βρώμικο.

5. Δεν χαλάει, όπως τα άλλα παιγνίδια

Τα αυτοκινητάκια ή οι κούκλες χαλάνε εύκολα. Δε συμβαίνει το ίδιο με τα λούτρινα. Εάν πέσουν κάτω δε σπάνε, αν τα πετάξεις πάνω στο παιγνίδι, επίσης δε σπάνε. Γενικά, δεν είναι εύθραυστα όπως άλλα παιγνίδια και είναι ένας ακόμη λόγος, για να τα εκτιμήσουν τα παιδιά. Αλλά και να δεθούν περισσότερο μαζί τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved