Αυτά είναι τα 7 μικρά πράγματα που έχουν ανάγκη τα παιδιά για να επιβεβαιώσουν την αγάπη σας

Παρόλο που γνωρίζουμε ότι αγαπάμε άνευ ορίων τα παιδιά μας, ότι εκείνα είναι για εμάς όλος ο κόσμος και είναι πάνω και από τον ίδιο μας τον εαυτό, εκείνα νιώθουν ανασφάλεια.

Αυτά είναι τα 7 μικρά πράγματα που έχουν ανάγκη τα παιδιά για να επιβεβαιώσουν την αγάπη σας

Ή καλύτερα, υπάρχουν στιγμές που πιστεύουν ότι δεν τα αγαπάμε. Εξάλλου, δεν είναι λίγες οι φορές που μας ρωτάνε, αν τα αγαπάμε και όταν τους λέμε, «όσο τίποτε στον κόσμο», ένα χαμόγελο ικανοποίησης ζωγραφίζεται στα προσωπάκια τους.
Βλέπεις, τα παιδιά νιώθουν την ανάγκη να επιβεβαιώνουν την αγάπη που νιώθουν για εκείνα η μαμά και ο μπαμπάς. Και πέρα από το να τους το λέμε κάθε μέρα, συνέχεια, υπάρχουν και μικρές πράξεις, μέσα από τις οποίες μπορούν να πάρουν την επιβεβαίωση που επιζητούν.

Να έχετε τις προσωπικές σας στιγμές
Ακόμη και αν το πρόγραμμά σας είναι «φορτωμένο», μπορείτε να βρείτε χρόνο που θα τον περάσετε εσείς και το παιδί. Είτε μία βόλτα είτε να παίξετε είτε να του διαβάσετε ένα παραμύθι πριν πέσει για ύπνο. Όταν έχετε μία τέτοια προσωπική στιγμή με το παιδί, σε καθημερινή βάση, τού δείχνετε πόσο σημαντικό είναι εκείνο για εσάς, ενώ σίγουρα θα νιώσει μεγάλη ασφάλεια.

Κατεβάστε τα τηλέφωνα για εκείνο
Ξέρετε οι στιγμές που μιλάτε στο τηλέφωνο, ακόμη και όταν πρόκειται για επαγγελματικά ή σημαντικά τηλεφωνήματα, είναι οι πιο εκνευριστικές για το παιδί, καθώς νιώθει ότι το παραμελείτε. Πείτε του, λοιπόν, «Και τώρα κλείνω το τηλέφωνο για να παίξουμε». Δεν έχετε ιδέα, πόση ικανοποίηση θα πάρει.

Δείξτε την αγάπη σας και σε άλλους ανθρώπους της οικογένειας
Πάρτε αγκαλιά το άλλο σας παιδί, κρατείστε τρυφερά το χέρι του συζύγου σας, πείτε «σ’ αγαπώ» στη μαμά σας, καλέστε καλούς φίλους για φαγητό, μιλήστε με αγάπη για άλλους ανθρώπους. Το παιδί θα καταλάβει έτσι ότι μεγαλώνει σε ένα περιβάλλον που υπάρχει ολόγυρα αγάπη, που δε ντρέπεστε να την εκφράσετε. Θα νιώσει και ασφάλεια, αλλά, κυρίως, θα μάθει και το ίδιο να αγαπά!

mamapaizeimetogio

Ακούστε το με προσοχή
Δεν έχει σημασία τι είναι αυτό που θέλει να σας πει. Μπορεί να είναι σημαντικό, μπορεί να θέλει να σας πει πώς πέρασε τη μέρα του ή μία σκηνή από το αγαπημένο του παιδικού που το έκανε να γελάσει. Σημαντικό ή ασήμαντο για εσάς, για εκείνο είναι σημαντικό. Γι αυτό ακούστε το με προσοχή και με σοβαρότητα. Μη δείχνετε ότι δυσανασχετείτε. Έτσι, θα καταφέρετε να το κάνετε να κλειστεί και να μη σας μιλάει. Ενώ αν το ακούσετε σε ό, τι έχει να σας εξομολογηθεί, θα νιώσει ασφάλεια και άνεση να σας μιλάει πάντα, και όταν μεγαλώσει. Επίσης, έτσι θα του επιβεβαιώσετε και ότι το αγαπάτε.

Η αγάπη περιλαμβάνει και το «όχι»
Η ζωή δεν έχει πάντα «λιακάδα» και θα υπάρξουν και οι φορές εκείνες – αρκετά συχνά θα λέγαμε – που το παιδί θα ακούσει το «όχι» ή θα έχει τις επιπτώσεις που έχετε θέσει, όταν δεν υπακούει στους κανόνες που έχετε βάλει. Ναι, το παιδί τις στιγμές αυτές εκνευρίζεται, νιώθει ότι δεν το αγαπάτε και σας το λέει. Εξηγήστε του, λοιπόν, πόσο μεγάλη είναι η αγάπη σας για εκείνο, και πώς μερικές φορές το «όχι» δείχνει μεγαλύτερη αγάπη από το «ναι».

Γελάστε μαζί του, δυνατά
Παίξτε μαζί του, κάντε αστείες γκριμάτσες, πείτε αστείες ιστορίες. Γελάστε με το παιδί σας, γελάστε δυνατά. Είναι για εκείνο στιγμές ξεχωριστής και απεριόριστης αγάπης.

Πείτε του αυτές τις δύο μαγικές λεξούλες
Ναι, το λέτε κάθε μέρα. Γιατί πέρα από τις πράξεις, οι δύο αυτές μαγικές λέξεις - που δεν χάνουν ποτέ την αξία τους όσες φορές και αν τις επαναλάβουμε – ηχούν τόσο γλυκά στα αυτιά και την καρδιά όλων των παιδιών. «Σε αγαπώ»!!!!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved