Η αξία των παιδικών τραγουδιών - Μάθετε στο παιδί σας πολλά τραγουδάκια

Στα παιδιά αρέσουν τα παιδικά τραγουδάκια και συμμετέχουν με ενθουσιασμό στο άκουσμά τους, με όποιον τρόπο μπορούν.

Η αξία των παιδικών τραγουδιών - Μάθετε στο παιδί σας πολλά τραγουδάκια

Όπως και με τις ιστορίες, αυτό που τα ελκύει στα παιδικά τραγουδάκια είναι η απλότητά τους, η θεατρικότητα και τα επαναλαμβανόμενα λόγια τους και πάνω απ’ όλα, ο ρυθμός τους στον οποίο μωρά και νήπια ανταποκρίνονται από πολύ μικρή ηλικία.

Δεν χρειάζεται να είστε καλλίφωνη για να τραγουδήσετε στο μωρό σας.Έτσι, κι αλλιώς θα είναι το πιο πιστό σας ακροατήριο που θα σας δείχνει απεριόριστη εκτίμηση και λατρεία.

Τα παιδικά τραγουδάκια παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη των γλωσσικών δεξιοτήτων του παιδιού σας, ενώ παράλληλα αποτελούν μια ευχάριστη και διασκεδαστική μορφή επικοινωνίας μεταξύ σας.

Προσπαθήστε να μάθετε στο παιδί σας όσο περισσότερα παιδικά τραγουδάκια μπορείτε και να του διδάξετε να χτυπάει τα χέρια του στο ρυθμό του τραγουδιού. Πολλά τραγουδιούνται συνοδευόμενα από κάποιες δραστηριότητες και κινήσεις όπως το «Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ» ή «Η βαρκούλα του ψαρά», διδάσκοντας έτσι και εμπεδώνοντας στη μνήμη τις έννοιες με τρόπο ευχάριστο.

Όλα αυτά διευρύνουν το λεξιλόγιο του παιδιού, πλουτίζουν τη φαντασία του και προάγουν την αγάπη του για τη μουσική και το ρυθμό.

Μπορείτε λοιπόν πολύ εύκολα να φτιάξετε μια λίστα με τα πιο γνωστά παιδικά τραγούδια, τα όποια μπορείτε να γράψετε για να τα ακούει το πιτσιρίκι σας όποτε θέλει. Το mothersblog.gr σας προτείνει μερικά από αυτά:

- Χαρωπά τα δυο μου χέρια τα χτυπώ
- Ήταν ένας γάιδαρος
- Ανέβηκα στην πιπεριά
- Το τραγούδι της Φρουτοπίας
- Το χοντρό μπιζέλι
- Αν όλα τα παιδιά της γης
- Περνά περνά η μέλισσα
- Η μικρή Ελένη
- Στη μηλιά τη φορτωμένη
- Νάνι νάνι
- Ήταν ένα μικρό καράβι
- Μια ωραία πεταλούδα
- Αχ, κουνελάκι
- Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι
-Το κοκοράκι
-Δεν περνάς κυρα- Μαρία
-Ο Μπαρμπα-Μπρίλιος
-Φεγγαράκι μου λαμπρό

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved