Γι' αυτούς τους λόγους είναι καλύτερο για τα παιδιά να μην ανοίγουν τα δώρα τους την ώρα του πάρτυ!

Στα παιδικά πάρτυ η πλειοψηφία των παιδιών ανοίγουν τα δώρα μόλις τα παραλάβουν.

Γι' αυτούς τους λόγους είναι καλύτερο για τα παιδιά να μην ανοίγουν τα δώρα τους την ώρα του πάρτυ!

Εχετε σκεφτεί όμως ότι μπορεί και να είναι καλύτερο να μην τα ανοίγετε εκεινη τη στιγμή;

Υπάρχουν τρεις βασικοί λόγοι, που καλό είναι να ανοίγετε με το παιδί σας τα δώρα μετά το πάρτυ, με την ησυχία και την ηρεμία σας.

  1. Μπορεί τα άλλα παιδάκια να νιώσουν άσχημα. Τα πάρτυ είναι ώρες χαράς για όλους, και το να ανοίγει ενα παιδάκι διαρκώς δώρα, μπορεί να κάνει όλα τα άλλα να ζηλέψουν. Μπορεί επίσης να κάνει κάποια παιδιά ή γονείς να νιώσουν άσχημα, γιατί κάποιοι γονείς το ξέχασαν, πήραν κάτι καλύτερο, κάτι λιγότερο, δεν άντεχαν οικονομικά κάτι εντυπωσιακό, ακούστηκαν συγκρίσεις, το δώρο ήρθε δύο φορές ή το είχε το παιδάκι που γιορτάζει και δεκάδες άλλοι λόγοι.
  2. Μεταθέτει το επικεντρο της προσοχής στα δώρα. Το σημανιτκό είναι να περνάνε χρόνο τα παιδάκια μαζί, να παίζουν και να γελάνε, χωρίς να χρειάζονται τα δωρα γι αυτό. Αν ξεκινήσετε να ξετυλίγετε δώρα, δύσκολα θα 'επανέλθετε' στη χαρά και τη διασκέδαση του πάρτυ.γ
  3. Καταπιέζει το παιδί να μη δείξει τα συναισθήματά του. Παρόλο που είναι σημαντικό το παιδάκι να μάθει να δέχεται, να εκτιμά και να ευχαριστεί ό,τι του δώσουν, είναι δύσκολο για ένα μικρό παιδί, όσο ευγενικό κι αν είναι, να κρύψει τον ενθουσιασμό ή την προτίμησή του για κάτι, ή να κρύψει την απογοήτευση αν δεν ήθελε ή είχε το δώρο. Αυτό πιέζει το παιδί να μη δέιξει τα συναισθήματά του, και κάνει και όλους τους υπόλοιπους να νιώθουν αμήχανα.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved