Κι όμως τα παιδιά τα απασχολεί το τι θα φορέσουν και μάλιστα πολύ!

Βλέπεται το τρίχρονο παιδάκι σας να έχει άποψη για τα ρούχα που επιλέγετε εσείς να φορέσει; Έχετε «δράματα» το πρωί πριν φύγετε για το σχολείο ή λίγο πριν τη βόλτα που έχετε προγραμματίσει;

Κι όμως τα παιδιά τα απασχολεί το τι θα φορέσουν και μάλιστα πολύ!

Αν ναι δικαιολογημένα. Υπάρχει λόγος!! Μα ποιος; Η εμφάνισή τους φυσικά. Η εμφάνιση απασχολεί τα παιδιά και μάλιστα πολύ σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στη Μεγάλη Βρετανία.

eksoteriki emfanisi paidion 3

Πιο συγκεκριμένα, ένα στα τρία παιδιά ανησυχεί για την εξωτερική του εμφάνιση ενώ περίπου δύο στα δέκα παιδιά έχουν νιώσει άσχημα για την εμφάνισή τους σε τέτοιο μάλιστα βαθμό που έχουν βάλει τα κλάματα, χωρίς να εξηγούν στους γονείς τους το «γιατί κλαίνε!».

eksoteriki emfanisi paidion 1

Αυτό δεν συμβαίνει μόνο σε μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά. Σύμφωνα με την έρευνα ακόμη και παιδιά κάτω της ηλικίας των 5 ετών φαίνεται να ανησυχούν για το πώς δείχνουν, με τα κορίτσια να κατέχουν την πρωτιά σε σχέση με τα αγόρια.

eksoteriki emfanisi paidion 2

Ο επικεφαλής της έρευνας εξήγησε: «Η ανησυχία αυτή των παιδιών, προφανώς να συνδέεται με το γεγονός ότι η πλειονότητα των γονέων που επίσης συμμετείχαν στην έρευνά μας, πιστεύει ότι η κοινωνία δίνει μεγαλύτερη αξία στην εξωτερική εμφάνιση απ'ό,τι στην προσωπικότητα και τα κατορθώματα ενός ατόμου!».

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved