5 συμβουλές για να μάθετε τα αγόρια σας να βγάλουν την πάνα

Παρόλο που πολλά tips και συμβουλές ισχύουν για αγόρια και κορίτσια, τα αγοράκια έχουν μερικές ακόμη προκλήσεις που πρέπει να υπολογίσουν οι μαμάδες.

5 συμβουλές για να μάθετε τα αγόρια σας να βγάλουν την πάνα

Η μαμά που έχει γιο, πρέπει να σκεφτεί εκτός από το πότε θα βγαλει ο μικρός της την πανα, αν θα τον μάθει να κάθεται ή να είναι όρθιος όταν θα κάνει το Νούμερο 1, και πώς να μάθει να στοχεύιε καλά!!!

Οι πιο ευρέως αποδεκτές συμβουλές λοιπόν είναι οι εξής:

1. Να είστε υπομονετικές
Μπορεί να θέλετε να απαλλαγείτε από τις πάνες, αλλά πρέπει και το παιδί ναε είναι έτοιμο! Αν δεν είναι ώριμο οργανικά και νοητικά να καταλάβει ότι βγάζουμε την πάνα και άρα ενημερώνουμε για όλα τα υπόλοιπα και δεν τα κάνουμε πάνω μας, δεν πρόκειται να πετύχουμε τίποτα. Τα αγοράκια ωριμάζουν αργότερα από τα κορίτσια. Αρα οι μαμάδες των γιων χρειάζονται λίγη παραπάνο υπομονή. Και πρέπει να τους ενθαρρύνουν. Αρχίστε να ρωτάτε αν θελει να πάει στην τουαλέτα, δοκιμάστε την όρθια και την καθιστή θέση, δείξτε του τι πρέπει να κάνει με υπομονη, ακόμη κι αν είναι στη φάση της πάνας.

2. Δοκιμάστε πρώτα να κάνει τσισα καθιστός
Η καθιστή θέση για πρώτη αλλαγή μετά την πάνα, απλοποιεί τη διαδικασία και ομαλοποιεί την μετάβαση. Προχωρήστε στις δεξιότητες της όρθιας φάσης αργότερα. Αφήστε το αγόρι σας να συνειδητοποιήσει αρχικά ότι δεν τα κάνουμε πάνω μας αλλά στη λεκάνη ή στο γιογιο.

3. Αφήστε τα να δουνε τον μπαμπά
Η όρθια θέση είναι μια καινούργια εμπειρία. Βάλτε ένα αρσενικό πρότυπο να δουν για να μπορέσουν να μιμηθούν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα..

4. Τοποθετήστε στόχους!
Ενα τρικ ειναι να βάλετε μερικά στρογγυλά δημητριακά, τα κλασικά παιδικά δαχτυλιδάκια, και να ενθαρρύνετε το παιδάκι σας να προσπαθήσει να τα πετύχει. Ειναι διασκεδαστικό και ενώ μαθαίνουν να στοχεύουν, αποφεύγετε το να λερώνουν τη λεκάνη και το κάθισμα!

5. Βγείτε έξω
Αν τους το μαθαίνετε καλοκαίρι, στην εξοχή, θα μάθουν πολύ γρηγορότερα, αν διαλέξετε ένα δέντρο και τους αφήσετε να εκπαιδευτούν εκεί!

6. Δώστε τους κίνητρο
Είτε είναι η ιδέα ότι θα βάλουν αντρικά εσώρουχα, 'για μεγάλα παιδιά', είτε ένα αυτοκόλλητο, είτε ενα αστεράκι -που όταν γίνουν δέκα θα πάρει κάτι που θέλει-, θα τα καταφέρουν καλύτερα όταν έχουν ένα κίνητρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved