Ένα χαμόγελο αρκεί για να φτιάξει τη μέρα σου και τη μέρα του άλλου!

Ξύπνησα, πήγα τη μικρή μου στο σχολείο και έφυγα για το γραφείο. Το πρωί συνήθως ξυπνώ με κέφι και καλή διάθεση ώστε να μου πάει καλά η μέρα!

Ένα χαμόγελο αρκεί για να φτιάξει τη μέρα σου και τη μέρα του άλλου!

Γράφει η Μαργαρίτα Νικολάου

Τις περισσότερες φορές όταν η κόρη μου, μου χαμογελά διώχνει μακριά κάθε αρνητική σκέψη και νιώθω το πρόσωπό μου να φωτίζεται λες και πέφτουν πάνω του όλες οι ακτίνες του ήλιου... ακόμη και αν η μέρα είναι συννεφιασμένη.

2015 1

Το ίδιο όμως συμβαίνει και με τον άνδρα μου. Τα μάτια μου λάμπουν κάθε φορά που τον κοιτάζω και μου χαμογελά. Όπως τη πρώτη φορά που τον πρωτοείδα. Μοναδικό χαμόγελο. Χαμόγελο που κρατώ για πάντα στο μυαλό μου. Ακόμη και όταν υπάρχουν δύσκολες στιγμές μεταξύ μας, τον σκέφτομαι να μου χαμογελά.

smile

Σήμερα λοιπόν διαπίστωσα, πώς ένα χαμόγελο μπορεί να φτιάξει όχι μόνο τη δική σου μέρα αλλά και τη μέρα του άλλου. Βρίσκομαι στο αυτοκίνητό μου και προσπαθώ να περάσω μία διασταύρωση. Ένας κύριος που οδηγεί ένα φορτηγό σταματά για να περάσω, αμέσως του χαμογελώ ως «ευχαριστώ» και αμέσως και εκείνος (αν και φαινόταν αφηρημένος) μου χαμογέλασε και το πρόσωπό του φωτίστηκε. Το ίδιο συνέβη και με μία άλλη οδηγό λίγο πιο κάτω που την άφησα να περάσει. Της χαμογέλασα και εκείνη ανταπέδωσε το χαμόγελο λέγοντάς μου «Ευχαριστώ!».

Προσπαθώντας να βγω στην εθνική ένα λεωφορείο σταμάτησε για να περάσω πρώτη, και εκεί που ο οδηγός ακουμπούσε το κεφάλι του με απελπισία, του χαμογέλασα λέγοντας «ευχαριστώ» και εκείνος ανταπέδωσε με ένα δικό του χαμόγελο.

smile 1

Είναι όμορφο να βλέπεις τους ανθρώπους να χαμογελούν. Θες λίγο η κρίση, θες λίγο η αδιαφορία που δεν μας νοιάζει κανένας άλλος γύρω μας παρά μόνο όσοι γνωρίζουμε, μας έκανε να είμαστε ψυχροί.

Σας προτείνω να χαμογελάτε περισσότερο ακόμη και σε όσους δεν γνωρίζετε. Ένα χαμόγελο μπορεί να ανεβάσει την ψυχολογία του άλλου, να τον κάνει να χαρεί, να τον κάνει να χαμογελάσει. Θα φτιάξει όμως και τη δική σας διάθεση. Προσπαθήστε να χαμογελάσετε, ακούστε ένα χαρούμενο τραγούδι που θα σας γεμίσει αισιοδοξία και ζωντάνια. Χαρείτε μαζί με τους δικούς σας ανθρώπους. Κάντε τους να γελάσουν!

416014 baby smile

Ακόμη και όταν η διάθεσή σας είναι πεσμένη, φέρτε στο μυαλό σας εικόνες με τους αγαπημένους σας ανθρώπους να σας χαμογελούν. Όπως εγώ για παράδειγμα! Τώρα που σας γράφω σκέφτομαι την κόρη μου να μου χαμογελά και να με κοιτά με τα μεγάλα καστανά της μάτια. Σκέφτομαι το βλέμμα του άνδρα μου να με κοιτά με αγάπη, έρωτα, ενδιαφέρον και να μου χαμογελά.

Θα κλείσω με μια φράση που λίγο πολύ όλοι γνωρίζετε. Εφαρμόστε τη... Χαμογελάστε! Είναι μεταδοτικό!

Σας αφιερώνω ένα υπέροχο τραγούδι για καλημέρα, που θα σας φτιάξει τη διάθεση και θα σας κάνει να χαμογελάσετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved