Πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο με το παιδί μας: Πώς πρέπει να το προετοιμάσουμε;

Η λέξη οδοντίατρος είναι μια λέξη που σε πολλές από εμάς ακόμη και τώρα φέρνει έναν μικρό φόβο στο άκουσμα της. Τι γίνεται όμως όταν έρχεται η ώρα που πρέπει να πάμε το παιδί μας σε έναν οδοντίατρο και πώς πρέπει να το προετοιμάσουμε;

Πρώτη επίσκεψη στον οδοντίατρο με το παιδί μας: Πώς πρέπει να το προετοιμάσουμε;

Είναι πολύ σημαντικό να μην εκφράσετε ποτέ στο παιδί σας κάποιο φόβο που πιθανόν να έχετε εσείς για τον οδοντίατρο γιατί αυτό θα το τρομάξει ακόμη περισσότερο. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να μιλήσετε στο παιδί σας για τον οδοντίατρο και να του εξηγήσετε πως είναι ο γιατρός ο οποίος προσέχει τα δόντια και να του δώσετε να καταλάβει ότι αν το ίδιο φροντίζει τα δόντια του καθημερινά, οι επισκέψεις στον οδοντίατρο θα είναι απλά για την επιβράβευση του!

Η πρώτη φορά συνήθως είναι αναγνωριστική. Ο οδοντίατρος ενημερώνει το παιδί πώς πρέπει να καθαρίζει και να πλένει πρωί και βράδυ τα δόντια του, για να παραμείνουν όμορφα και λαμπερά. Ακόμη και αν διαπιστωθεί κάποιο πρόβλημα, όπως τερηδόνα ή πιθανό σφράγισμα, δεν κάνει κάτι ο οδοντίατρος στο πρώτο ραντεβού. Γι' αυτό μην αγχώνεστε εσείς προκαταβολικά!

Ο καθαρισμός των δοντιών είναι κάτι πολύ απλό και εύκολο που πρέπει να γίνει συνήθεια για τα παιδιά. Οι σωστές κινήσεις της οδοντόβουρτσaς, αλλά και του οδοντικού νήματος, σε συνδυασμό με την κατάλληλη οδοντόκρεμα, είναι τα μυστικά για να έχουν γερά δόντια για πάντα τα παιδιά σας.

Ο οδοντίατρος θα τα καθοδηγήσει, - μήπως πρέπει να ξαναθυμηθείτε κι εσείς τις κινήσεις;- αλλά κι εσείς μην ξεχνάτε να μην αφήνετε τα παιδιά σας να βουρτσίζουν τα δόντια χωρίς να είστε και εσείς παρούσα ή ακόμα καλύτερα να τους τα βουρτσίζετε εσείς μέχρι να μάθουν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved