Το viral hack για να αποφορτίζονται ψυχολογικά τα παιδιά σύμφωνα με ειδικό

Μπόνους: Θα διατηρείτε το σπίτι καθαρό.

Το viral hack για να αποφορτίζονται ψυχολογικά τα παιδιά σύμφωνα με ειδικό
Bigstock

Εάν είστε μαμά, αυτά τα δύο είναι πολύ πιθανό να ισχύουν: το σπίτι σας είναι πιθανώς πιο ακατάστατο απ' όσο θα θέλατε και νιώθετε ψυχολογικά εξουθενωμένη. Υπάρχει, άραγε, τρόπος να μειώσετε το άγχος της καθημερινότητας ενώ παράλληλα διδάσκετε στα παιδιά σας πολύτιμα μαθήματα ζωής ; Σύμφωνα με την δρ. Morgan Cutlip, υπάρχει.

Η ψυχολόγος και μαμά δύο παιδιών Morgan Cutlip μοιράστηκε με τους ακόλουθούς της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια συμβουλή, η οποία έγινε viral, που έλαβε από μια φίλη της που ζει στη Δανία για το πώς να διδάξετε τα παιδιά σας τη σημασία του να αποφορτίζεται κανείς και την αξία της ψυχικής ηρεμίας .

«Ορίζεις τον κοινόχρηστο χώρου του σπιτιού ,για τον οποίο θα είναι εκείνο υπεύθυνο» αναφέρει χαρακτηριστικά στο βίντεό της.

«Για παράδειγμα, η κόρη μας είναι υπεύθυνη για το σαλόνι . Είναι δουλειά της να ελέγχει τακτικά τι δεν είναι στη θέση του και να το συμμαζεύει. Κάθε ένα από τα δύο παιδιά μας έχει έναν κοινόχρηστο χώρο που του ανήκει και έχει βοηθήσει τόσο πολύ στην ανάληψη πρωτοβουλιών, στις δουλειές του σπιτιού και στην ενίσχυση του οικογενειακού δεσμού ».

«Αυτή η συμβουλή προέκυψε από μια υπέροχη συζήτηση με μία από τις φίλες μου η οποία μεγάλωσε με μια εντελώς διαφορετική κουλτούρα και αντιλήφθηκα το πόσο σημαντική είναι μία τέτοια πρακτική. Του να δίνονται, δηλαδή, όλο και περισσότερες ευθύνες στα παιδιά καθώς μεγαλώνουν, ώστε να μάθουν πώς να αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες ».

«Το να είναι το παιδί σας υπεύθυνο για έναν κοινόχρηστο χώρο του σπιτιού είναι ένας θαυμάσιος τρόπος για να το ενθαρρύνετε να παρατηρεί πότε και τι πρέπει να γίνει αλλά και να το κάνει χωρίς να του ζητηθεί καθώς και να ξέρετε ότι οι κοινόχρηστοι χώροι είναι ευθύνη όλων των μελών της οικογένειας», προσθέτει η δρ Cutlip. «Θα μάθει πως δεν φροντίζει μόνο τα δικά του πράγματα, αλλά όλοι έχουν κοινό μερίδιο ενδιαφέροντος για το σπίτι».

https://www.instagram.com/reel/C4ZH5DGv6gt/

Τα παιδιά της δρ. Cutlip είναι 10 και 7 ετών και παρόλο που δεν διευκρίνισε σε ποια ηλικία θα ήταν καλό για να εισαγάγετε αυτήν την έννοια στο παιδί σας, μπορείτε να ξεκινήσετε τη διαδικασία αυτή σε οποιαδήποτε ηλικία .

Τα παιδιά μπορούν να αρχίσουν να βοηθούν με απλές εργασίες, όπως να μαζεύουν παιχνίδια ήδη από την ηλικία των 2 ετών.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved