Τα παιδιά που έχουν εμμονή με τους δεινόσαυρους ίσως έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης

Τα παιδιά που γοητεύονται με τους δεινόσαυρους τείνουν να είναι πιο έξυπνα σύμφωνα με έρευνα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Τα παιδιά που έχουν εμμονή με τους δεινόσαυρους ίσως έχουν υψηλό δείκτη νοημοσύνης
Bigstock

Δεν είναι τυχαίο που τα παιδιά ελκύονται από τους δεινόσαυρους. Μάλιστα σύμφωνα με τους ειδικούς, αυτό το ενδιαφέρον που έχουν για τα προϊστορικά πλάσματα έχει μακροπρόθεσμα οφέλη.

Σύμφωνα με τη μελέτη του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα και του Πανεπιστημίου του Ουισκόνσιν, διαπιστώθηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά γοητεύονται έντονα από τους δεινόσαυρους, τα βοηθά να αναπτύξουν στρατηγικές για την αντιμετώπιση προβλημάτων σε όλη τους τη ζωή, να έχουν επιμονή, βελτιωμένη προσοχή και ενισχυμένες δεξιότητες περίπλοκης σκέψης, όπως η επεξεργασία πληροφοριών.

Η ίδια έρευνα έδειξε ότι αυτά τα παιδιά ηλικίας 4-6 ετών ήταν πιο ώριμα διανοητικά σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους.

Ο παλαιοντολόγος Kenneth Lacovara είπε στο CNN: «Για τα παιδιά, η μαγεία δεν είναι μόνο να φαντάζονται αυτά τα πραγματικά μεγάλα πλάσματα του παρελθόντος – αλλά και να γνωρίζουν περισσότερα από τους γονείς τους για πρώτη φορά. Αυτό τα κάνει να νιώθουν δυνατά. Ο γονιός για παράδειγμα μπορεί να είναι σε θέση να ονομάσει τρεις ή τέσσερις δεινόσαυρους και το παιδί μπορεί να ονομάσει 20, κάνοντάς το αυτομάτως να φαίνεται σαν μια πραγματική αυθεντία».

zografizo-deinosaurous.jpg

Μικρό αγόρι παίζει με τους δεινόσαυρους

Bigstock

Μην ανησυχείτε αν το παιδί σας δεν λατρεύει τους δεινόσαυρους

Μην απογοητεύεστε αν το παιδί σας δεν έλκεται από αυτά τα μεγάλα προϊστορικά ζώα. Οι επιστήμονες λένε ο ενθουσιασμός και το πάθος για οποιοδήποτε θέμα, δείχνει υψηλό δείκτη νοημοσύνης , είτε πρόκειται για δεινόσαυρους, είτε για αυτοκίνητα ή μονόκερους.

IQ παιδιών που παίζουν με τους δεινόσαυρους

Το IQ (Δείκτης Νοημοσύνης) είναι ένα μέτρο που προσπαθεί να μετρήσει την ευφυΐα ενός ατόμου σε σχέση με την ηλικία του. Η δραστηριότητα του παιχνιδιού με δεινόσαυρους, αν και μπορεί να είναι διασκεδαστική και εκπαιδευτική, δεν μπορεί από μόνη της να επηρεάσει το IQ ενός παιδιού.

Παιδί παίζει με δεινόσαυρους

Bigstock

Ο Δείκτης Νοημοσύνης επηρεάζεται από πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένης της γενετικής κληρονομιάς, του περιβάλλοντος, της εκπαίδευσης και των εμπειριών. Το παιχνίδι με τους δεινόσαυρους μπορεί να συμβάλει στην ανάπτυξη της δημιουργικότητας, της κοινωνικής δεξιότητας, αλλά δεν αποτελεί μεμονωμένο παράγοντα για το IQ.

Σε κάθε περίπτωση, είτε παίζει το παιδί σας με δεινόσαυρους, είτε όχι, το σημαντικότερο είναι να ενθαρρύνετε την ποικιλομορφία δραστηριοτήτων και εμπειριών, προσφέροντάς του ευκαιρίες για εξέλιξη σε διάφορους τομείς της ζωής του.

πηγή: thehealthymommy.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved