Εύκολα tips για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μετά τις διακοπές των γιορτών

Πώς θα μπει το παιδί ξανά σε πρόγραμμα μετά τις γιορτές.

Εύκολα tips για την επιστροφή των παιδιών στο σχολείο μετά τις διακοπές των γιορτών
Bigstock

Οι διακοπές των Χριστουγέννων τέλειωσαν και οι μαθητές θα πρέπει να επιστρέψουν ξανά στο σχολείο και την καθημερινή τους ρουτίνα.

Δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, ειδικά μετά από δύο εβδομάδες ξεγνοιασιάς, παιχνιδιού και κυρίως χωρίς πρόγραμμα.

Σε κάθε περίπτωση, η περίοδος προσαρμογής δεν διαρκεί πολύ ( δεν είναι η προσαρμογή μετά από καλοκαιρινές διακοπές), ωστόσο ενδέχεται να δυσκολευτείτε.

Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για μια όσο το δυνατόν πιο εύκολη μετάβαση στο νέο πρόγραμμα μετά τις γιορτές.

proino.jpg

Δώστε το παράδειγμα

Θέλετε το παιδί σας να αρχίσει να προσαρμόζεται ξανά στο σχολικό του πρόγραμμα πριν επιστρέψει; Δώστε το παράδειγμα. Δεν είναι μόνο τα παιδιά που αλλάζουν το πρόγραμμά τους την περίοδο των γιορτών. Κι εσείς χαλαρώνετε ή έχετε άδεια με αποτέλεσμα να κοιμάστε περισσότερο ή πολύ αργά.

Ξεκινήστε να ξυπνάτε νωρίτερα το πρωί και ζητήστε το ίδιο και από τα παιδιά σας. Γενικά καλό είναι να επανέλθετε στο προ εορτών πρόγραμμα από σήμερα κιόλας.

Μιλήστε για την επιστροφή στο σχολείο

Η επιστροφή στο σχολείο μπορεί να είναι πολύ αγχωτική για τα μικρότερα παιδιά. Είτε αισθάνονται απροετοίμαστα ή νιώθουν νευρικότητα που θα ξαναβρεθούν στην τάξη, πρέπει να τα καθησυχάσετε και να τα προετοιμάσετε.

Ξεκινήστε επαναλήψεις

Επειδή τα παιδιά μπορεί να αισθάνονται απροετοίμαστα για να επιστρέψουν στα μαθήματα, μην αφήνετε το διάβασμα για την τελευταία ημέρα. Παρά την άρνησή τους είναι σημαντικό να ξεκινήσουν την επανάληψη όσο πιο νωρίς γίνεται.

1656112728275-828658717-paidi-ipnos.jpg

Καλός ύπνος

Οι συνήθειες ύπνου είναι συχνά ένα από τα πρώτα πράγματα που αλλάζουν κατά τη διάρκεια ενός παρατεταμένου διαλείμματος. Τα παιδιά κοιμούνται αργότερα το βράδυ και ξυπνούν αργά το πρωί. Η επιστροφή σε ένα κατάλληλο πρόγραμμα ύπνου είναι μια από τις μεγαλύτερες προσαρμογές για την επιστροφή στο σχολείο.

Μειώστε τον χρόνο οθόνης και της χρήσης κινητού

Περιορίστε τον χρόνο οθόνης του παιδιού σας αλλά και της χρήσης κινητού τηλεφώνου. Παρακινείστε το να κάνει άλλα πράγματα που θα το κρατά σε εγρήγορση και σε καλή φυσική δραστηριότητα. Και σε καμία περίπτωση με το αφήνετε να κοιμάται έχοντας δίπλα του κινητό ή τάμπλετ.

Με πληροφορίες από το lamadacademy.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved