Τέσσερις συνήθειες των γονιών που επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού

Κακές συνήθειες που μπορούν να βλάψουν την υγεία των παιδιών.

Τέσσερις συνήθειες των γονιών που επηρεάζουν την ψυχολογία του παιδιού

Τα παιδιά είναι γνωστό ότι έχουν ως πρότυπο τους γονείς τους. Συχνά τους μιμούνται και υιοθετούν ακόμα και τη συμπεριφορά τους.

Ο πιο ουσιαστικός τρόπος να διδάξετε στα παιδιά σας υγιείς συνήθειες δεν είναι να τα ανταμείψετε ή να τα τιμωρήσετε. Απεναντίας, ενεργήστε με θετικό τρόπο και διαμορφώστε συμπεριφορές που θα βοηθήσουν το παιδί σας να πιστέψει στον εαυτό του και να είναι ευτυχισμένο.

Ας δούμε ποιες συνήθειες που πιθανόν έχετε, επηρεάζουν αρνητικά την ψυχική υγεία του παιδιού.

Κριτική για την εμφάνιση

Η κριτική του τρόπου εμφάνισης στέλνει το μήνυμα ότι η αυτοεκτίμηση συνδέεται με το ντύσιμο και το πόσα κιλά είστε.Τα παιδιά - ειδικά τα κορίτσια - μπορούν να επηρεαστούν από αυτά που ακούνε να λένε οι μητέρες τους. Αρχίζουν να νιώθουν ανασφάλεια για το σώμα τους που σε συνδυασμό με την εφηβεία μπορεί να τα ωθήσουν προς ανθυγιεινές συνήθειες όπως αυστηρές δίαιτες ή αύξηση διατροφικών διαταραχών.

Συναισθηματικό φαγητό

Εάν χρησιμοποιείτε το φαγητό για να αισθάνεστε καλύτερα όταν είστε λυπημένοι ή απογοητευμένοι, θα μπορούσατε να μεταδώσετε λάθος μηνύματα στα παιδιά σας. Τους δείχνετε ότι το φαγητό είναι ο τρόπος να νιώθετε καλά για τον εαυτό σας.Αλλάξτε τακτική. Αφήστε τους να σας δουν να μιλάτε με φίλους ή να περπατάτε για να νιώσετε καλύτερα.

Υπερβολική χρήση του κινητού

Δεν είναι δίκαιο να πείτε στα παιδιά να μη στέλνουν μηνύματα την ώρα που τρώνε ή γενικά να μη χρησιμοποιούν το κινητό τους τηλέφωνο ενώ κάνετε ακριβώς το ίδιο πράγμα. Τα παιδιά που περνούν πολύ χρόνο μπροστά στις οθόνες συχνά αντιμετωπίζουν προβλήματα αϋπνίας, βάρους και χαμηλών σχολικών επιδόσεων.

Πίνετε για να κοιμηθείτε ή να αισθανθείτε καλύτερα

Εάν κάθε φορά που επιστρέφετε στο σπίτι μετά από τη δουλειά λέτε «χρειάζομαι ένα ποτό», δείχνετε στο παιδί σας ότι το αλκοόλ είναι ένας καλός τρόπος για να ανακουφίσετε το άγχος και να αισθανθείτε καλύτερα. Το ίδιο ισχύει και για την εξάρτησή σας από …τόνους καφέ. Προσπαθήστε να βρείτε υγιέστερους τρόπους για να διώξετε το άγχος ή να αποκτήσετε ενέργεια. Δοκιμάστε την άσκηση, τον διαλογισμό ή ένα χαλαρωτικό χόμπι.

Πηγή: motherhoodinstyle.net

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved