Όταν το παιδί είναι αντικοινωνικό!

Είτε πρόκειται για αγόρι, είτε για κορίτσι, τα περισσότερα παιδιά βιώνουν για ένα διάστημα κατά την προσχολική ή κατά τη διάρκεια των πρώτων χρόνων σχολικής ηλικίας τους που είναι αρκετά αντικοινωνικά ή τέλος πάντων αρνούνται να είναι θετικά σε μία κοινωνική συναναστροφή είτε πρόκειται για συνομηλίκούς τους είτε για ενήλικες.

Όταν το παιδί είναι αντικοινωνικό!

Η επιθετική συμπεριφορά τους, συνήθως είναι στο pik της από τα δύο χρόνια της ζωής τους μέχρι τα πέντε και σ' αυτές τις ηλικίες οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί στις αντιδράσεις τους. Για άλλη μια φορά θα επισημάνουμε ότι οι φωνές και οι μεγάλες τιμωρίες δεν βγάζουν πουθενά για να μην πούμε ότι δημιουργούν πιο έντονο πρόβλημα στη συμπεριφορά του παιδιού που πεισμώνει και ύστερα δεν ακούει τίποτα. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να αντιδράσετε σε ένα αντικοινωνικό παιδί;

Όπως επισημαίνουν οι ψυχολόγοι, η καλύτερη αντιμετώπιση από τον γονιό είναι να μην έχει απολύτως καμία αντίδραση όταν το παιδί θέλει να επισημάνει την αντικοινωνική του συμπεριφορά. Η αδιαφορία είναι ο καλύτερος τρόπος αντιμετώπισης καθώς ακόμα και ο χαβαλές ή η ανάγκη των γονιών να διασκεδάσουν με το θέμα μπορεί να ενθαρρύνουν το παιδί να γίνει ακόμα πιο αντικοινωνικό. Όσο μεγαλώνει το παιδί, τόσο πιο πολύ αναγκάζεται να ενταχθεί στους κανόνες μιας κοινωνίας και έτσι όλα θα γίνουν από μόνα τους, αρκεί να έχετε την υπομονή για να αντιμετωπίσετε τα πράγματα. Επίσης, θα πρέπει να θυμάστε ότι αργά ή γρήγορα, εκ των πραγμάτων το παιδί θα αναγκαστεί να ενταχθεί στην κοινωνία του σχολείου ή τέλος πάντων των παιδιών της γειτονιάς, οπότε θα πρέπει να έχετε την υπομονή που λέγαμε και να περιμένετε τις ευτυχισμένες στιγμές που ονειρευόσασταν.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved