4 πράγματα που αλλάζουν στη ζωή της νέας μαμάς μετά τη γέννα!

Είναι γεγονός ότι η ζωή μιας νέας μαμάς δεν έχει πλέον καμία σχέση με εκείνη που είχε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

4 πράγματα που αλλάζουν στη ζωή της νέας μαμάς μετά τη γέννα!

Και δεν είναι απαραίτητα όλες άσχημες οι αλλαγές που συμβαίνουν καθώς υπάρχουν και κάποιες που γίνονται για καλό. Τέσσερις είναι οι πιο σημαντικές που θα διαπιστώσει κάθε νέα μαμά με το που θα φέρει στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

1 Δεν καταφέρνετε να κοιμηθείτε ποτέ ξανά ήσυχα στη ζωή σας το βράδυ: Και όχι μόνο τον πρώτο καιρό επειδή θα πρέπει να σηκώνεστε μέσα στη νύχτα για να αλλάξετε το μωρό και να το θηλάσετε, αλλά και στο μέλλον. Και εννοούμε στο πολύ μακρινό μέλλον όταν το παιδί θα αρχίσει να βγαίνει με τις παρέες του και εσείς δεν θα κλείνετε μάτι όλη νύχτα μέχρι να επιστρέψει σώο και αβλαβές στο σπίτι.

2 Ξεστομίζετε ατάκες που παλιότερα σας εκνεύριζαν όταν τις ακούγατε από τη δική σας μαμά: Θα πιάσετε τον εαυτό σας να μονολογεί και να λέει «έλα μωράκι μου, άλλη μία κουταλίτσα» ή απευθυνόμενη στο παιδί θα του λέτε: «όταν μεγαλώσεις, θ καταλάβεις». Οπότε μάλλον θα πρέπει να μετανιώνετε που κάποτε κοροϊδεύατε τη μαμά σας.

3 Όλα γύρω σας μοιάζουν τόσο τρομερά και γεμάτα κινδύνους... Κάποτε βλέπατε με περίσσια χαρά ένα θρίλερ που είχε να κάνει με την απαγωγή ενός παιδιού που στη συνέχεια του έργου τεμάχιζε ο ψυχικά άρρωστος δολοφόνος. Τώρα, ούτε καν περνάει από το μυαλό σας να μπει μέσα στο σπίτι τέτοιο dvd. Γίνεστε πιο ευαίσθητες και συνειδητοποιείτε πόσο μεγάλη ευθύνη είναι να μεγαλώνει μία μάνα ένα παιδί.

4 Κάποτε είχατε ένα χόμπι. Όχι πια! Ό,τι θυμάστε να το ξεχάσετε από την προηγούμενη ζωή σας, ειδικά αν μεγαλώνετε χωρίς βοήθεια το μικρό σας. Δεν έχετε χρόνο ούτε για τα βασικά και σίγουρα δεν έχετε τον χρόνο που θέλετε για να μαζέψετε κοχύλια όπως κάνατε παλιά ή να πάτε στη λέσχη μπριτζ στην οποία είστε μέλος.

Για λίγα χρόνια, μέχρι να μεγαλώσει το παιδί, θα πρέπει να αφήσετε τον εαυτό σας στην άκρη και να αφοσιωθείτε στο μωράκι σας που σας έχει πραγματικά ανάγκη. Η συγκεκριμένη αλλαγή, όμως, δεν είναι απαραίτητα αρνητική καθώς με τη μητρότητα, αντιλαμβάνεστε πλέον πόσο σημαντική είναι η οικογένεια και πόσο σε δεύτερη μοίρα πρέπει –άλλωστε γίνεται εκ των πραγμάτων- να μπουν άλλα πράγματα.

Έτσι, κάνετε καλά ξεκαθαρίσματα και στις διαπροσωπικές σας σχέσεις και πλέον η ζωή σας είναι αληθινή και χωρίς λυκοφιλίες.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved