Αλκοόλ και εγκυμοσύνη - Ενα ποτήρι κρασί θα βλάψει το παιδί μου;

Είναι πολύ δύσκολο να εντοπίσει κανείς την ακριβή ποσότητα αλκοόλ, που μπορεί να καταναλώσει μία εγκυμονούσα, χωρίς αυτό να επηρεάσει το μωρό.

Αλκοόλ και εγκυμοσύνη - Ενα ποτήρι κρασί θα βλάψει το παιδί μου;

Κατά καιρούς έχουν δημοσιευτεί διάφορες έρευνες, είτε πιο αυστηρές- ούτε σταγόνα αλκοόλ στη διάρκεια της εγκυμοσύνης- είτε πιο ήπιες- μέχρι ένα ποτηράκι κρασί την ημέρα, επιτρέπεται.
Ωστόσο, οι επίσημες οδηγίες που υπάρχουν για την εγκυμοσύνη είναι σαφής:
Μην πίνετε καθόλου αλκοόλ ώσπου να γεννηθεί το μωρό σας.
Τι αλήθεια συμβαίνει όταν πίνετε κατά τη διάρκεια της κυήσεως;
- Το αλκοόλ φτάνει γρήγορα στο μωρό σας μέσω του πλακούντα. Μπορεί να εκπλαγείτε μαθαίνοντας ότι μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος του μωρού σας και βρίσκεται περίπου στα ίδια επίπεδα συγκέντρωσης με το δικό σας αίμα, απαιτώντας όμως το διπλάσιο χρόνο για να αποβληθεί απ' τον οργανισμό του.
- Πίνοντας δύο μπύρες ή δύο ποτήρια κρασί την ημέρα σημαίνει πως το μωρό σας έχει περισσότερες πιθανότητες να εμφανίσει προβλήματα μάθησης, ομιλίας, διάσπασης προσοχής, γλωσσικά προβλήματα και υπερκινητικότητα. Αυτές οι βλαβερές συνέπειες είναι γνωστές ως συνέπειες του Εμβρυικού Αλκοολικού Συνδρόμου.
- Αν πίνετε περισσότερο από δύο ποτήρια τη ημέρα στη διάρκεια της εγκυμοσύνης, διατρέχετε άμεσα τον κίνδυνο να γεννήσετε ένα μωρό με Εμβρυικό Αλκοολικό Σύνδρομο (ΕΑΣ). Αυτό σημαίνει ότι το παιδί που θα γεννηθεί, ενδέχεται να αντιμετωπίζει σοβαρή διανοητική και σωματική καθυστέρηση στην ανάπτυξη, προβλήματα συμπεριφοράς και ανωμαλίες σχηματισμού στο πρόσωπο, αλλά και στην καρδιά.
Τι μπορώ να πίνω;
Μπορείτε, να πιείτε κάποια κοκτέιλς χωρίς αλκοόλ ή ακόμα και μπύρες οι οποίες επίσης δεν εμπεριέχουν αλκοόλ.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved