Έρευνα: Το μωρό σας ιδρώνει όταν φοβάται; Μην ανησυχείτε – όταν πάει τριών χρονών θα είναι πιο ήρεμο παιδί

Τα μωρά μέχρι δώδεκα μηνών που ιδρώνουν περισσότερο σε καταστάσεις όπου νιώθουν φόβο είναι λιγότερο επιθετικά όταν φτάνουν την ηλικία των τριών χρόνων.

Έρευνα: Το μωρό σας ιδρώνει όταν φοβάται; Μην ανησυχείτε – όταν πάει τριών χρονών θα είναι πιο ήρεμο παιδί


· Από την άλλη, εκείνα που ιδρώνουν λιγότερο και δεν έχουν την αίσθηση του φόβου, μάλλον θα είναι πιο επιθετικά.
· Αυτό συμβαίνει γιατί φοβούνται λιγότερο για τις συνέπειες των πράξεών τους. Αυτή η έρευνα είναι πολύ σημαντική για την αναγνώριση παιδιών υψηλού κινδύνου πριν αυτά αναπτύξουν προβλήματα ανικοινωνικής συμπεριφοράς.
Οι γονείς που είναι προβληματισμένοι για τα παιδιά τους που ιδρώνουν ξαφνικά δεν θα πρέπει να ανησυχούν γιατί αυτό σημαίνει πως θα είναι πιο ήρεμα όταν γίνουν περίπου τριών χρονών.
Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα παιδιά που είναι περίπου ενός χρόνου και ιδρώνουν περισσότερο όταν φοβούνται, δεν θα είναι επιθετικά στο μέλλον.
Οι αισθητήρες ιδρώτα 'φορέθηκαν' σε μωρά ώστε να διαπιστωθεί πόσο φοβούνται σε έναν δυνατό ήχο ή κάτι άλλο επίσης τρομακτικό για εκείνα. Οι ερευνητές συγκρίναν τα αποτελέσματα με τη συμπεριφορά των παιδιών αυτών όταν έφτασαν τα τρία χρόνια ζωής. Αποκαλύφθηκε ότι μωρά με έντονη φυσική αντίδραση σε φόβο και θυμό, ήταν λιγότερο επιθετικά ως παιδάκια.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved