Καλλυντικά μωρού: Λίστα για μέλλουσες ή νέες μαμάδες

Καλλυντικά για μωρά: όλα όσα θα χρειαστεί μια μαμά τους πρώτους μήνες!

Καλλυντικά μωρού: Λίστα για μέλλουσες ή νέες μαμάδες

Μπορεί η εγκυμοσύνη συχνά να αναφέρεται ως η ωραιότερη περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας, αλλά κακά τα ψέματα, τα καλύτερα έρχονται μετά τον ερχομό του παιδιού στο σπίτι!

Οι νέες μαμάδες συχνά έχουν άγχος για όλα εκείνα που χρειάζονται για τη φροντίδα του παιδιού τους. Από τα ρούχα, τα έπιπλα μέχρι τα καλλυντικά, οι νέες μαμάδες δεν ξέρουν τι πραγματικά θα χρειαστούν και τι όχι.

Εμείς θέλοντας να βοηθήσουμε όλες εκείνες τις μέλλουσες και νέες μαμάδες, φτιάξαμε μια λίστα με όλα εκείνα τα καλλυντικά που θα χρειαστεί ένα μωράκι τον πρώτο καιρό, ώστε η φροντίδα του να γίνει «παιχνιδάκι».

Καλλυντικά μωρού: όλα όσα θα χρειαστεί η νέα μαμά

Βρεφικό σαμπουάν:

Αγοράστε κατάλληλο βρεφικό σαμπουάν που δεν θα ερεθίζει την επιδερμίδα του μωρού σας. Τους πρώτους μήνες, μερικές σταγόνες αρκούν για να κάνετε μπάνιο το μωρό σας.

Βρεφικό αφρόλουτρο:

Όπως και στο σαμπουάν και το αφρόλουτρο θα πρέπει να είναι ειδικό για την επιδερμίδα του μωρού σας, για να αποφύγετε τυχόν ερεθισμούς.

Baby oil:

Το βρεφικό λαδάκι όχι μόνο θα κρατήσει ενυδατωμένη την επιδερμίδα του μωρού σας, αλλά θα σας βοηθήσει να αντιμετωπίσετε και τη νινίδα.

Βαμβάκι:

Το βαμβάκι θα το χρειαστείτε σε περίπτωση που το μικρό σας έχει επιπεφυκίτιδα στα ματάκια του ή για να καθαρίζετε με οινόπνευμα τον ομφάλιο λώρο του τις πρώτες εβδομάδες μέχρι να πέσει.

Γαλάκτωμα σώματος:

Διαλέξτε ένα βρεφικό γαλάκτωμα σώματος και κάντε μασαζάκι κάθε φορά μετά από κάθε μπανάκι του μωρού σας. Θα το χαλαρώσει και θα το βοηθήσει να κοιμηθεί ήσυχα.

Κρέμα συγκάματος:

Διαλέξτε μια καλή κρέμα συγκάματος και χρησιμοποιήστε τη κάθε φορά μετά από την αλλαγή της πάνας.

Πούδρα:

Όπως και με την κρέμα συγκάματος, τη βρεφική πούδρα μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε στην αλλαγή της πάνας.

Μωρομάντιλα:

Τα μωρομάντιλα θα σας βοηθήσουν να καθαρίσετε το μωρό σας σε περίπτωση που βρίσκεστε εκτός σπιτιού και θέλετε να αλλάξετε το μωρό σας. Στο σπίτι όταν βρίσκεστε, προτιμήστε το πλύσιμο της ευαίσθητης περιοχής παρά τα μωρομάντιλα!

Φυσιολογικός ορός:

Τον ορό συνήθως θα τον χρησιμοποιήσετε για να καθαρίσετε τα ρουθουνάκια του μωρού σας.

Στην παραπάνω λίστα, περιλαμβάνονται όλα όσα καλλυντικά θα χρειαστείτε τους πρώτους μήνες για τη φροντίδα και την περιποίηση του μωρού σας!

Να σας ζήσει!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved