Προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι

Βρίσκεστε ήδη σε ένα ροζ ή αντίστοιχα σιέλ συννεφάκι περιμένοντας τον ερχομό του μωρού σας αλλά δεν είστε σίγουρες τι ακριβώς χρειάζεται μία νέα μαμά για να είναι κατάλληλα προετοιμασμένη για τον ερχομό του μωρού. Μάθετε λοιπόν τι πρέπει να ψωνίσετε λίγες μέρες πριν επιστρέψετε στο σπίτι από το μαιευτήριο.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα για τον ερχομό του μωρού στο σπίτι

Τα απολύτως απαραίτητα λοιπόν είναι τα εξής:

Αγοράστε πάνες για μωρά από 3 έως 5 κιλά. Επίσης θα χρειαστείτε, αφροντούς και σαμπουάν για νεογέννητα με ουδέτερο ph χωρίς parabens, κρέμα για το σύγκαμα, καθαρό οινόπνευμα και αποστειρωμένες γάζες για την περιποίηση του αφαλού του, κρέμα σώματος για μωρά καθώς λόγω της παραμονής του στην κοιλιά το δέρμα του θα είναι αφυδατωμένο.

Εσώρουχα με κοντά ή μακριά μανίκια ανάλογα με την εποχή και ολόσωμα φορμάκια σε νούμερα 0-3. Αυτά θα σας χρειαστούν ιδιαίτερα τον πρώτο καιρό της ζωής του παιδιού σας και έτσι θα πρέπει να προμηθευτείτε τουλάχιστον μία εξάδα από το καθένα.

Αγοράστε σελτεδάκια (πετσετέ πανιά με πλαστική πλευρά για να προστατεύουν από διαρροές) όπου και θα αλλάζετε το μωρό σας.

Θα σας χρειαστούν αρκετές σαλιάρες και πανάκια όταν ταΐζετε το μωρό σας ή όταν το ρέβετε.

Τα μπιμπερό είναι απαραίτητα, ειδικά όσες από εσάς δεν το ταΐζετε μόνο με θηλασμό. Πέντε για αρχή είναι καλά και είναι καλό να προτιμήσετε ειδικά μπιμπερό που είναι κατασκευασμένα για να βοηθούν να αποφεύγονται οι κολικοί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved