Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο: Το βίντεο που θα πρέπει να δουν όλα τα παιδιά

Η ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο απαιτεί την τήρηση κάποιων κανόνων, ώστε ο χρήστης να προστατευτεί από κινδύνους και «κακοτοπιές» του Κυβερνοχώρου.

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο: Το βίντεο που θα πρέπει να δουν όλα τα παιδιά

Το διαδίκτυο έχει μπει πια για τα καλά στη ζωή μας, ενώ όλο και αυξάνεται ο αριθμός των παιδιών που το χρησιμοποιεί. Από τη μία, το Ίντερνετ είναι μία ανεξάντλητη πηγή ενημέρωσης και πληροφοριών, από την άλλη, όμως, είναι και ένας τόπος, όπου ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι. Που απαιτούν ιδιαίτερη προσοχή. Πολύ περισσότερο, όταν στο διαδίκτυο μπαίνουν παιδιά.

Όταν, δε, είναι μικρότερης ηλικίας, το διαδίκτυο λειτουργεί για εκείνα ως ένας… λαβύρινθος, που εύκολα μπορούν να «χαθούν». Γι αυτό και οι γονείς, όταν τα παιδιά τους είναι μικρότερης ηλικίας, δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να τα αφήνουν χωρίς επίβλεψη, να σερφάρουν στον κυβερνοχώρο. Ιδιαίτερη, δε, προσοχή χρειάζεται με τα on line παιχνίδια, που είναι ελκυστικά στα παιδιά και είναι και ο νούμερο ένας λόγος, που χρησιμοποιούν το Ίντερνετ.

Η δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του Φεβρουαρίου, καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο και φέτος γιορτάζεται την Τρίτη 6/2. Με αφορμή τη μέρα αυτή παρακολουθείστε με προσοχή, μαζί με τα παιδιά σας το παρακάτω βίντεο, όπου με απλά λόγια εξηγεί τι θα πρέπει να προσέχουν όταν μπαίνουν στο ίντερνετ.

Πηγή: Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου - SaferInternet4Kids

Διαβάστε επίσης

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο: Ασφαλής χρήση παιχνιδιών εικονικής πραγματικότητας

Παγκόσμια Ημέρα Ασφαλούς Πλοήγησης στο Internet: Εθισμός στο Διαδίκτυο και παιδιά!

Γνωρίζουν τα παιδιά σας τους κινδύνους του διαδικτύου; 7 ερωτήσεις που θα σας βοηθήσουν να το ανακαλύψετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved