Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε τα κοιλιακά προβλήματα του μωρού σας

Το μωρό σας κλαίει συνεχώς ακόμα και όταν τρώει και ξεκουράζεται; Τότε μάλλον έχει αρκετά αέρια στην κοιλιά του που του προκαλούν δυσφορία.

 

Έξι τρόποι να αντιμετωπίσετε τα κοιλιακά προβλήματα του μωρού σας

Αν το μωρό τρέφεται με ξένο γάλα συνήθως υποφέρει πιο συχνά από αέρια σε αντίθεση με το μωρό που θηλάζει.

Για να ανακουφίσετε το μωρό σας από τα αέρια ή ακόμα και να προλάβετε το μετεωρισμό μπορείτε να κάνετε τα εξής:

1. Ρέψιμο

Είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να εξασφαλίσετε ότι το μωρό σας δεν θα υποφέρει από αέρια. Προσπαθήστε να ρεύεται το μωρό κάθε πέντε λεπτά την ώρα που θηλασμού ή του ταΐσματος με το μπιμπερό. Μπορεί να μην είναι ιδιαίτερα εύκολο, ειδικά αν πεινάει το μωρό, όμως θα το βοηθήσει σημαντικά.

2.Τάισμα σε καθιστή στάση

Μπορεί να είναι λίγο κουραστικό για σας, αλλά η σίτιση του βρέφους σας ενώ βρίσκεστε σε καθιστή θέση θα μειώσει τις πιθανότητες σχηματισμού αερίων. Καθίστε ευθεία και τοποθετήστε ένα μαξιλάρι στην αγκαλιά σας. Τοποθετήστε το μωρό στο μαξιλάρι με τέτοιο τρόπο ώστε το κεφάλι του βρέφους σας να είναι λίγο ανυψωμένο. Αυτό θα αποτρέψει την συσσώρευση αερίων και κατ’ επέκταση τους κολικούς.

3. Αγκαλιά

Η κίνηση και η σωματική επαφή φαίνεται να καθησυχάζουν τα βρέφη. Κρατήστε αγκαλιά το μωρό σας, πιέζοντας τα ποδαράκια του προς τα πάνω και χαϊδεύοντας του την πλάτη. Βέβαια οι μελέτες δεν έχουν επιβεβαιώσει ότι η μέθοδος αυτή βελτιώνει τους κολικούς, όμως αξίζει να τη δοκιμάσετε αν δεν βρίσκετε λύση σε άλλες μεθόδους.

4.Όρθια θέση

Εάν υποφέρει από αέρια το μωρό σας, αποφύγετε να τον κρατάτε στην κλασική θέση ύπνου. Αντ'αυτού, κρατήστε το με τέτοιο τρόπο ώστε το κεφάλι του να στηρίζεται στον ώμο σας και το χέρι του στην πλάτη του.

5. Αποσπάστε του τη προσοχή

Όσο περισσότερο κλαίει το μωρό , τόσα περισσότερα αέρια συσσωρεύονται στην κοιλιά του. Επομένως, θα πρέπει να το κάνετε να ξεχαστεί με διάφορα αντικείμενα και ήχους. Εάν δεν βοηθά τίποτα, κάντε του ένα μασάζ ή βγείτε μια βόλτα. Επίσης ένα μασάζ στην πλάτη ενώ το έχετε ξαπλωμένο στα γόνατά σας μπορεί να βοηθήσει.

6. Τροφές

Αν το μωρό σας θηλάζει, αποφύγετε ερεθιστικές τροφές και ουσίες όπως σοκολάτα ή καφεΐνη. Προσπαθήστε να περιορίσετε από τη διατροφή σας τα γαλακτοκομικά προϊόντα και τους ξηρούς καρπούς για μερικές εβδομάδες, καθώς μπορούν να προκαλέσουν αλλεργικές αντιδράσεις στο βρέφος. Επίσης, η συχνή αλλαγή του ξένου γάλατος δεν βοηθά τα περισσότερα βρέφη.

Διαβάστε επίσης

Κολικοί μωρού: Τι δεν πρέπει να κάνετε
Πώς να ανακουφίσετε το μωρό σας από τους κολικούς
Βρεφικοί κολικοί: Παράγοντες που πυροδοτούν τους κολικούς

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved