Το μωρό σας έχει νινίδα; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Η νινίδα ή σμηγματόρροια είναι ένα δερματικό εξάνθημα, που εμφανίζεται, κυρίως στο κεφάλι του μωρού τους τρεις πρώτους μήνες της ζωής του.

Το μωρό σας έχει νινίδα; Δείτε πώς θα την αντιμετωπίσετε

Μάλιστα, ως φαινόμενο είναι πολύ συχνό, αφού εμφανίζει το 50% των βρεφών. Η νινίδα είναι κιτρινωπές φολίδες κι εκτός του κεφαλιού, εμφανίζεται και σε άλλα λιπαρά σημεία, όπως πίσω από το αυτί, τη μύτη κ.α. Αν και δεν είναι επίπονη, αν δεν την αντιμετωπίσετε εγκαίρως, γίνεται πιο δύσκολη η απομάκρυνσή της, μπορεί να εξαπλωθεί και σε άλλα σημεία, ενώ σε μεγαλύτερη ένταση, μπορεί να προκαλέσει φαγούρα κι ερεθισμό, που θα είναι δυσάρεστα, ως κατάσταση για το μωρό.

Γι’ αυτό θα πρέπει εγκαίρως να την αντιμετωπίσετε, με απλούς τρόπους, όπως θα δείτε παρακάτω.

Βουρτσίστε το κεφαλάκι του μωρού αρκετές φορές, μέσα στη μέρα, με μία μαλακή βούρτσα ή χτένα. Κάντε το με απαλές κινήσεις, ενώ ποτέ μην προσπαθήσετε να απομακρύνετε τη νινίδα με τα χέρια σας, διότι υπάρχει ο κίνδυνος να μολυνθεί η περιοχή.

Απλώστε παιδικό λαδάκι ή και λίγο ελαιόλαδο στο κεφαλάκι του και αφήστε το να δράσει, για δύο ώρες περίπου. Μετά, με το χτενίζετε με απαλές κινήσεις.
Λούστε το κεφαλάκι του μωρού, κάνοντας συγχρόνως ένα απαλό μασάζ. Ξεβγάζετε καλά τις σαπουνάδες και το σκουπίζετε, επίσης καλά. Κατόπιν, βουρτσίζετε το κεφαλάκι του.

Ενυδατώστε την περιοχή, μετά το μπάνιο. Φροντίστε να εφαρμόσετε μία ενυδατική κρέμα, συμβουλευτείτε τον παιδίατρο σχετικά, στο κεφαλάκι του. Αλλά και σε άλλα σημεία, που έχουν εμφανίσει νινίδα.

Διαβάστε επίσης

Νινίδα στα βρέφη: Πότε πρέπει να απευθυνθείτε στον παιδίατρο

Πέντε περίεργα πράγματα που θα δείτε στο νεογέννητο, αλλά είναι φυσιολογικά

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved