Πώς θα πρέπει να ντύνετε το μωρό τον χειμώνα

Ένα θέμα που προβληματίζει τις μαμάδες, κυρίως τις νέες, είναι το ντύσιμο του μωρού, τον χειμώνα.

Πώς θα πρέπει να ντύνετε το μωρό τον χειμώνα

Πάνω στο άγχος να το έχουν ζεστό, φτάνουν σε υπερβολές, όπως το να ντύνουν το παιδί, σαν… κρεμμύδι! Μπλούζα και άλλη μπλούζα και ζακέτα και μπουφάν και γενικά προκειμένου να είναι στα ζεστά, μοιάζει με κινούμενο… καλόγερο. με αποτέλεσμα να μη νιώθει άνετα στις κινήσεις του και να ασφυκτιά μέσα στα τόσο ρούχα. Και αν είναι σε θέση, που μιλάει, μπορεί να διαμαρτυρηθεί και να σας πει ότι ζεσταίνεται. Τι γίνεται, όμως, με τα μωρά που δε μιλάνε, και δε μπορούνε να διαμαρτυρηθούν;

Υπάρχουν βασικοί κανόνες για το πώς πρέπει να ντύνετε τα παιδιά τόσο στις χειμωνιάτικες εξόδους, όσο και μέσα στο σπίτι και στον ύπνο. Η Καναδή μαμά και blogger, Jenny Berthiaume, που ξέρει από χειμώνες και μάλιστα δύσκολους, συμβουλεύει τις μαμάδες τι πρέπει να προσέξουν και πώς να ντύνουν το μωράκι τους και τον χειμώνα, εντός κι εκτός σπιτιού.

Στο κάθισμα του αυτοκινήτου

Τα πολλά και χοντρά ρούχα δεν είναι καθόλου ασφαλή για το παιδί. Όταν το βάζετε στο παιδικό καθισματάκι, η πρώτη σας κίνηση, είναι να βγάλετε το μπουφάν, διότι οι ιμάντες ασφαλείας δεν θα κλείσουν σωστά και δεν θα είναι αρκετή σφιχτά, για να το προστατεύσουν. Επίσης, καταλαβαίνετε ότι το παιδί ασφυκτιά και δε νιώθει, καθόλου μα καθόλου άνετα. Για να είναι ζεστά, μπορείτε να του ρίξετε μία κουβερτούλα.

moro kryo

Για τη βόλτα

Προτιμήστε ένα ζεστό μπουφάν. Μία ακόμη επιλογή για τη βόλτα είναι να του φορέσετε μία φόρμα εξόδου για τον χειμώνα. Αν το έχετε στο καρότσι, ρίξτε του, κυρίως στα ποδαράκια του, μία κουβερτούλα.

Ποτέ έξοδος χωρίς σκουφάκι

Δεν φεύγουμε από το σπίτι, αν δεν έχουμε μαζί μας το σκουφάκι. Προτιμήστε αυτά που καλύπτουν τα αυτιά του μωρού και δένουν κάτω από το λαιμό, για να είναι σταθερά. Φορέστε του, επίσης, γαντάκια, ενώ αν χρησιμοποιήσετε κασκόλ, ελέγξετε να μην είναι σφιχτό γύρω από το λαιμό του. επίσης, μην το τυλίγετε μέχρι τη μύτη με το κασκόλ, διότι έτσι δε μπορεί να αναπνέει.

Όχι σαν «κρεμμύδι» μέσα στο σπίτι

Ένα λάθος που κάνουν οι γονείς, είναι να ντύνουν το παιδί «βαριά» ακόμη και μέσα στο σπίτι. Του φοράνε, δηλαδή, φανελάκι, μπλουζάκι και ζακέτα. Αν έχετε ζέστη, προτιμήστε μία ελαφριά ένδυση. Επίσης, θα πρέπει να ξέρετε – αυτό ισχύει και για τους ενήλικες – η απότομη αλλαγή θερμοκρασίας, από την πολλή ζέστη, δηλαδή, του σπιτιού, στο πολύ κρύο έξω, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στην υγεία.

Άνετος ύπνος

Το παιδί για να κοιμηθεί καλά, πρέπει να έχει έναν άνετο ύπνο. Γι΄ αυτό και δεν πρέπει να το ντύνεται υπερβολικά. Τον πρώτο χρόνο, και λίγο περισσότερο, το παιδί δε μπορεί να σκεπαστεί όταν του φεύγει το σκέπασμα, γι’ αυτό και η καλύτερη επιλογή για αυτές τις ηλικίες είναι ο υπνόσακος.

Διαβάστε επίσης

Μήπως ντύνετε βαριά το παιδί σας στο κρύο;

Τι πρέπει να φοράει το μωρό στον ύπνο

Έξι συμβουλές για να μην αρρωσταίνουν συχνά τα παιδιά το χειμώνα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved