Μωρό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρώτο του μπάνιο

Είστε νέοι γονείς; Μη φοβάστε να κάνετε το πρώτο μπάνιο στο μωρό σας!

Μωρό: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το πρώτο του μπάνιο

Το βρέφος σας δεν χρειάζεται συχνά μπάνιο, αν καθαρίζετε την περιοχή της πάνας σε κάθε αλλαγή. Για τον πρώτο χρόνο είναι αρκετές δυο με τρεις φορές την εβδομάδα. Αν το πλένετε συχνότερα, μπορεί να προκαλέσετε ξηρότητα το δέρμα του.

Μπάνιο μωρού και ομφάλιος λώρος

Μέχρι να πέσει ο ομφάλιος λώρος, το μωράκι σας θα πρέπει να το πλένετε μόνο με ένα σφουγγάρι ή πανάκι.

  • Ξαπλώστε το σε ένα ζεστό δωμάτιο σε μια οποιαδήποτε επίπεδη επιφάνεια. Φροντίστε να είναι άνετη για εσάς και το μωρό σας.
  • Προσοχή! Μην αφήνετε λεπτό από τα χέρια σας και τα μάτια σας το παιδί.
  • Να έχετε κοντά σας όλα όσα θα χρειαστείτε. Λεκάνη με νερό, καθαρή πετσέτα, σφουγγάρι, βρεφικό σαπούνι.
  • Κρατήστε το μωράκι σας τυλιγμένο με μια πετσέτα, ώστε να μην κρυώνει και αρχίστε από το προσωπάκι του.
  • Πλύντε με ένα υγρό πανί χωρίς σαπούνι το προσωπάκι του. Κατόπιν, βουτήξτε το πανάκι στο σαπουνόνερο και καθαρίστε το κορμάκι του και την περιοχή της πάνας.
proto mpanio morou 1

Μόλις πέσει ο ομφάλιος λώρος

Μόλις ο ομφάλιος λώρος πέσει, μπορείτε να κάνετε με τις ίδιες παραπάνω διαδικασίες μπάνιο το μωρό σας, με τη διαφορά ότι μπορείτε να το έχετε μέσα στο λεκανάκι με το νερό. Να θυμάστε, τα πρώτα του μπανάκια θα πρέπει να είναι σύντομα και ήπια.

Ενδέχεται, να δυσανασχετήσει λίγο όταν το βάλετε κατευθείαν στη λεκάνη με το νερό. Αν δείτε ότι δυσανασχετεί, συνεχίστε το μπανάκι του για μία με δύο εβδομάδες με την ίδια διαδικασία που το κάνατε και πριν πέσει ο ομφάλιος λώρος και σταδιακά, βάλτε το ξανά μέσα στο νερό.

Αν το παιδί σας απολαμβάνει το μπάνιο του στο νερό, αφήστε το λίγη ώρα να πλατσουρίσει και να παίξει. Όση περισσότερη ώρα παίζει τόσο λιγότερο θα φοβάται το νερό όσο μεγαλώνει.

Να θυμάστε, το μπάνιο πρέπει να είναι μια χαλαρωτική και καταπραϋντική εμπειρία για εκείνο, για αυτό μην βιάζεστε και μην το ταλαιπωρείτε.

proto mpanio morou 2

Τα παιχνίδια μπάνιου επιτρέπονται ή όχι;

Τα παιχνίδια, δεν είναι πραγματικά απαραίτητα για τα πολύ μικρά μωρά, μιας και η εμπειρία του μπάνιου (νερό) είναι αρκετά συναρπαστική από μόνη της.

Πότε είναι η ιδανικότερη στιγμή μέσα στην ημέρα να κάνω μπάνιο το μωρό μου;

Οι ειδικοί εξηγούν ότι όταν το μωράκι είναι μηνών, η καλύτερη ώρα για να το κάνετε μπάνιο είναι η πρωινή, όταν είναι ζωηρό και το σπίτι ζεστό, καθώς μεγαλώνει όμως, το μπάνιο είναι καλό να γίνεται τις απογευματινές ώρες και λίγο πριν ξαπλώσει για να κοιμηθεί το βράδυ. Με αυτό τον τρόπο χαλαρώνει και κοιμάται πιο εύκολα.

Διαβάστε επίσης:
Ποιος είναι ο κατάλληλος εξοπλισμός για το άλλαγμα και το μπάνιο του μωρού
Πόσο συχνά πρέπει να κάνετε μπάνιο το μωρό σας!
Πώς να κάνετε μπάνιο το μωρό σας. Βήμα-βήμα αναλυτικές οδηγίες (βίντεο)

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved