Πρακτικές συμβουλές για το νυχτερινό τάισμα του μωρού

Στα νυχτερινά ταΐσματα, που έρχονται να προστεθούν σε όλα τα άλλα καθήκοντα της φροντίδας του μωρού, μπορεί να είστε κατάκοπη και με τεντωμένα νεύρα.

Πρακτικές συμβουλές για το νυχτερινό τάισμα του μωρού

Δεν φταίει τόσο ο αριθμός των ωρών ύπνου που χάνετε, αλλά μάλλον ο τρόπος που αναστατώνονται οι συνήθειες του ύπνου σας για μεγάλο διάστημα.Είναι σημαντικό να ξεκουράζεστε αρκετά τόσο την ημέρα όσο και τη νύχτα, πράγμα που σημαίνει ότι ο σύντροφός σας πρέπει να σας βοηθάει και να σας ξεκουράζει από ορισμένες δουλειές.

Πρέπει να μοιράζεστε τη φροντίδα του παιδιού και αφού τις περισσότερες φορές ταΐζετε εσείς το μωρό, δίκαιο είναι να σας απαλλάσσει από κάποιες άλλες δουλειές. Ακόμα και αν θηλάζετε, το νυχτερινό τάισμα δεν πρέπει να είναι αποκλειστικά δική σας ευθύνη. Αν το μωρό κοιμάται σε άλλο δωμάτιο, ζητήστε από το σύντροφό σας να το αλλάξει και να το βάλει για ύπνο αφού το ταΐσετε.Επίσης μπορεί να αναλάβει το τάισμα του μωρού με το γάλα που έχετε εξάγει από τους μαστούς σας.

1366675911587

Πρακτικές συμβουλές για το νυχτερινό τάισμα

-Να ταΐζετε το μωρό στο κρεβάτι που είστε άνετα.
-Αν αισθάνεστε κουρασμένη, βγάλτε αρκετό γάλα από το στήθος σας για το νυχτερινό τάισμα , βάλτε το σε αποστειρωμένο μπιμπερό και κανονίστε να ταΐσει ο σύντροφός σας το μωρό τη νύχτα.
-Φροντίστε να έχετε ότι χρειάζεστε για να αλλάξετε το μωρό στο δωμάτιό σας, ώστε να το ταΐσετε και να το αλλάξετε χωρίς πολλά πηγαινέλα.
-Είναι εύκολο να κρυώσετε το χειμώνα, αν είστε καθιστή στο κρεβάτι, γι΄αυτό να έχετε εύκαιρη τη ρόμπα σας ή μια λεπτή κουβερτούλα.
-Να έχετε δίπλα στο κομοδίνο σας κάτι για να πιείτε αν τυχόν διψάσετε κατά το τάισμα.
-Αν το μωρό κοιμάται σε άλλο δωμάτιο και ανησυχείτε μήπως δεν ακούτε το κλάμα του, αγοράστε συσκευή ηχητικής παρακολούθησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved