Μετατρέψτε το μπάνιο του μωρού σας σε μια μοναδική εμπειρία

Πολλές νέες μανούλες αγχώνονται πολύ όταν έρχεται η στιγμή να κάνουν μπάνιο το μωρό τους.

Μετατρέψτε το μπάνιο του μωρού σας σε μια μοναδική εμπειρία

Μπορείτε όμως να μετατρέψετε αυτή τη διαδικασία σε μια ώρα απόλαυσης και για τους δυο σας, αρκεί να είστε οργανωμένες σωστά.

Αρχικά, βεβαιωθείτε ότι έχετε συγκεντρώσει όλα τα απαραίτητα πράγματα για το μπάνιο, αλλά και για τη μετέπειτα φροντίδα του μικρού σας. Βγάλτε από πριν τις πετσέτες που θα χρειαστείτε, στρώστε την αλλαξιέρα ή το χώρο που θα το ακουμπήσετε, έχετε σε έυκολη πρόσβαση τις κρεμούλες και τα ρουχαλάκια του, καθώς και ένα παιχνιδάκι ή την πιπίλα του.

Βεβαιωθείτε με ένα θερμομετρο νερού, για τη σωστή θερμοκρασία σύμφωνα με ό,τι σας πει ο παιδίατρος ή η μαία. Μην βασιστείτε όμως μόνο στο θερμόμετρο, αλλα ελέγξτε αν το νερό είναι χλιαρό με τον πήχυ σας.

Όταν το παιδί είναι πολύ μικρό, θα χρειαστεί απαραίτητα η συνδρομή του συντρόφου σας. Για παράδειγμα, ο ένας θα πρέπει να κρατάει το μωρό και ο άλλος να το πλένει με το βρεφικό σαμπουάν & αφρόλουτρο.

Αν είναι μεγαλυτερο, δώστε του ένα παπάκι ή κάτι να παίζει, αν κάθεται στο μπάνιο και εσείς το σαπουνίζετε. Παιξτε μαζί του με τα παιχνιδάκια του κιε σείς.

Όταν κάνετε μπάνιο το μωρό, φέρτε το σταδιακά σε επαφή με το νερό και προτιμήστε να το τρίψετε με γυμνά χέρια ή με ένα πανάκι. Μην βουτάτε το μωρό απότομα μέσα στο νερό, ειδικά αν είναι από τα μωράκια που δεν το απολαμβάνει ιδιαίτερα.

Μία σημείωση σε αυτό το σημείο: Συνήθως, τα μωρά που δεν απολαμβάνουν το μπάνιο, είναι εκεινα τα μωρά των οποίων οι μανούλες δεν απολαμβάνουν τη διαδικασία εξαιτίας του άγχους τους. Μην πηγαίνετε βιαστικά το μωρό για μπάνιο, επειδή ταυτοχρονα μαγειρεύετε, ή το άλλο σας παιδί κλαίει. Θα πρέπει να είναι στιγμή χαλάρωσης και για τους δυο σας. Ιδανικά, όσο το κάνετε μπανιο θα πρέπει να νιώθετε κι εσεις τόσο όμορφα που θα του μιλάτε γλυκά ή θα του τραγουδάτε.

Οταν τελειώσετε και το σκουπισετε καλά, με απαλές κινήσεις βάλτε του τις κρεμούλες και τα βρεφικά προϊόντα που έχετε επιλέξει, ντύστε το με αγάπη και στοργή και μεταδώστε του τη χαρά σας για το μπανάκι του.

Ολη η διαδικασία θέλει ηρεμια και γλυκύτητα. Απολαύστε το μπάνιο του μωρού σας, σαν να κάνατε εσείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved