Τα προϊόντα που σέβονται το δέρμα του μωρού σας

Πάνε χρόνια από τη μέρα που έγινα μαμά. Για την ακρίβεια 7!

Τα προϊόντα που σέβονται το δέρμα του μωρού σας

Μέσα σε αυτά τα 7 χρόνια η αγάπη μου για τη δουλειά μου και η αγάπη μου για τη μητρότητα έγιναν ένα και πια κάνω αυτό που αγαπώ με ακόμη περισσότερο ζήλο και με ακόμη περισσότερη αγάπη.

Είμαι μια δημοσιογράφος-μαμά blogger, που της αρέσει να γράφει για τα παιδιά, για τη μητρότητα, για την εγκυμοσύνη και για όλα εκείνα που απασχολούν μία νέα μαμά ή μια μέλλουσα μαμά. Τα έχω περάσει... Τα έχω ζήσει... άρα ξέρω τι ακριβώς χρειάζεσαι και το πως ακριβώς νιώθεις.

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω μοιραστεί με όλες τις αναγνώστριες του Mothersblog, τις δικές μου ανησυχίες ή τα δικά μου προσωπικά κολπάκια, για τη φροντίδα, για τον ύπνο ή το μπάνιο του μωρού.

Εκτός από τις αναγνώστριες όμως, με εμπιστεύονται και οι φίλες μου μαμάδες. Όπως η φίλη μου Κατερίνα, όταν με ρώτησε ποια προϊόντα να διαλέξει για τον 4 μηνών γιο της. Μετά από 7 χρόνια δοκιμές και άπειρες αγορές διάφορων βρεφικών προϊόντων, ανακάλυψα προϊόντα που πραγματικά όχι μόνο έχω δοκιμάσει, αλλά τα προτείνω ανεπιφύλακτα και στις φίλες μου. Είναι η βρεφική & παιδική σειρά με καλέντουλα της Weleda!

WELEDA 1

Όλα τα προϊόντα μυρίζουν υπέροχα, σε κάνουν να νιώθεις όμορφα και αφήνουν απίστευτα απαλό και μυρωδάτο το δέρμα του μωρού. Συν ότι εμπιστεύομαι απόλυτα τα συστατικά που περιέχουν.

Η αλήθεια είναι ότι απέφευγα και αποφεύγω καλλυντικά βρεφικά-παιδικά προϊόντα που περιέχουν parabens και αυτός είναι και ένας από τους λόγους που κατέληξα σε αυτά τα προϊόντα. Όλα έχουν καλέντουλα, διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες, όπως και αρωματικά αιθέρια έλαια που προφυλάσσουν αποτελεσματικά από ανεπιθύμητες δερματίτιδες, ερυθρότητα και ενοχλητικούς ερεθισμούς ενώ το πιο θετικό είναι ότι δεν περιέχουν πρώτες ύλες με βάση το ορυκτέλαιο, ούτε και συνθετικές αρωματικές, χρωστικές και συντηρητικές ουσίες.

WELEDA 2

Έτσι πρότεινα στην Κατερίνα, που θέλει το καλύτερο για το παιδί της, να αγοράσει αρχικά το Σαμπουάν καλέντουλας και αφρόλουτρο. Ακόμη θυμάμαι την πρώτη φορά που το χρησιμοποίησα στην κόρη μου. Υπέροχο, απαλό, με χαλαρωτικό άρωμα και χωρίς δάκρυα... Το αμυγδαλέλαιο προστατεύει το δέρμα του μωρού και το κρατά ενυδατωμένο. Και ενώ μπορεί να κοστίζει 14 ευρώ χρειάζεται μόνο μία μικρή ποσότητα για να πλύνετε το κορμί και τα μαλλιά του μωρού σας. Αξίζει μόνο να αναφέρω ότι όταν η κόρη μου ήταν μωρό, περνούσαμε 2 μήνες με μία συσκευασία. Αυτό και μόνο για εμένα έλεγε πολλά. Εκτός από το σαμπουάν και το αφρόλουτρο όμως, της πρότεινα και την κρέμα για την αλλαγή πάνας και το λάδι περιποίησης καλεντουλας, που κάνει «θαύματα» στους κολικούς. Θυμάμαι, την παιδίατρό μου να μου το προτείνει: «Να πάρεις αυτό το λαδάκι και να κάνεις μασάζ στην κοιλίτσα της μικρής σου μόλις έχει ενοχλήσεις. Σιγά σιγά θα τη βοηθάς να αποβάλει τα αέρια που έχει στην κοιλίτσα της, ανακουφίζοντάς τη!». Αυτό είπα και στην Κατερίνα όταν μου είπε ότι ο μικρός έχει «γκρίνια» εξαιτίας των κολικών που τον ταλαιπωρούν.

Εκτός από τα παραπάνω όμως, η Weleda έχει ακόμη πολλά προϊόντα στην σειρά με καλέντουλα, όπως:

o Κρέμα καλέντουλας για την αλλαγή πάνας
o Κρέμα καλέντουλας για το πρόσωπο
o Κρέμα καλέντουλας για προστασία από το κρύο
o Γαλάκτωμα σώματος καλέντουλας
o Λάδι περιποίησης καλέντουλας
o Κρεμόλουτρο καλέντουλας για μωρά και παιδιά
o Βοτανόλουτρο καλέντουλας για μωρά και παιδιά
o Σαμπουάν καλέντουλας και αφρόλουτρο
o Λάδι μασάζ με αμύγδαλο για την κοιλίτσα του μωρού
o Οδοντόκρεμα με καλέντουλα

WELEDA 3

Από τα παραπάνω, μέχρι και σήμερα που το κορίτσι μου είναι 7 ετών, χρησιμοποιούμε το σαμπουάν, το λάδι περιποίησης, το βοτανόλουτρο και το γαλάκτωμα. Ενώ από την τσάντα μου δεν λείπει το Rhinodoron, το ρινικό εκνέφωμα με αλόη βέρα (το χρησιμοποιώ και εγώ αλλά και η μικρή μου).

WELEDA 4

Η κόρη μου όπως και οι φίλες μου, εμπιστεύονται τις επιλογές μου. Το ίδιο προτείνω να κάνετε και εσείς. Είτε είστε μια έμπειρη μαμά όπως εγώ είτε μια νέα μαμά ή μέλλουσα μαμά. Εξάλλου προτεραιότητα όλων μας είναι τα παιδιά μας, για εκείνα θέλουμε το καλύτερο και η Weleda το ξέρει καλά αυτό!

Καλές αγορές... σε επόμενο άρθρο μου, θα σας ενημερώσω για τα προϊόντα που εμπιστεύομαι εγώ ως μαμά, γιατί η Weleda εκτός από το τι θέλουν τα παιδιά ξέρει τι ακριβώς θέλουν και οι μαμάδες για να δείχνουν όμορφες και ξεκούραστες!

Stay tuned!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved