Τι πρέπει να γνωρίζετε αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό

Τα μωρά που τρέφονται με μπιμπερό συνήθως τρώνε λιγότερες φορές από τα μωρά που θηλάζουν. Ωστόσο, η όρεξη των μωρών διαφέρει , όπως συμβαίνει με όλους μας.

 

Τι πρέπει να γνωρίζετε αν ταΐζετε το μωρό σας με μπιμπερό

Το νεογέννητο αρχικά δεν θα τρώει πάνω από 60 ml τη φορά, αλλά όσο μεγαλώνει, θα τρώει ολοένα και μεγαλύτερη ποσότητα και όλο πιο λίγα γεύματα.

Αν το μωρό σας πίνει γάλα με το μπιμπερό, θα πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
-Μην ταΐζετε το μωρό τελείως ξαπλωτό. Σε αυτήν τη θέση είναι δύσκολο να καταπιεί και μπορεί να πνιγεί ή να του έρθει εμετός.
-Μην αφήνετε ποτέ το μωρό με το μπιμπερό στηριγμένο σε μαξιλάρι. Μπορεί να γίνει άβολο αν το μωρό αναγκάζεται να καταπίνει πολύ αέρα μαζί με το γάλα λόγω της γωνίας στήριξης του μπιμπερό. Επιπλέον, θα του λείπει η επαφή και η ζεστασιά σας κατά το τάϊσμα.
-Μην πιέζετε το μωρό να αδειάσει το μπιμπερό αν έχει σταματήσει να ρουφάει.
-Μην προσπαθείτε να το ταΐσετε αν είναι βουλωμένη η μύτη του. Δεν μπορεί να καταπίνει και να ανασαίνει μαζί, γι΄αυτό ζητήστε από το γιατρό σας να σας γράψει ρινικές σταγόνες που θα του βάζετε πριν από κάθε τάισμα.
-Ακόμα και αν νομίζετε ότι η μάρκα του γάλακτος που πίνει το παιδί δεν του αρέσει, μην την αλλάξετε αν δεν συμβουλευτείτε πρώτα τον παιδίατρό σας. Σπάνια ευθύνεται μια μάρκα γάλακτος για το γεγονός ότι ένα μωρό δεν τρώει καλά. Σε κάποιες περιπτώσεις, ένα μωρό μπορεί να είναι αλλεργικό στο γάλα, οπότε θα πρέπει να μιλήσετε με τον γιατρό σας.
-Αφήστε το μωρό να τρώει με το δικό του ρυθμό. Μπορεί να του αρέσει να σταματάει στα μισά για να κοιτάξει γύρω του ή να παίξει με το μπιμπερό.

Από την αρχή της ζωής του, κάντε την ώρα ταΐσματος όσο το δυνατόν πιο ευχάριστη. Να κοιτάζετε το μωρό σας και να έχετε επαφή με τα μάτια. Στα μισά του ταΐσματος αλλάξτε το μωρό στο άλλο σας χέρι. Έτσι, θα του δώσετε την ευκαιρία να έχει μια καινούργια θέα και ταυτόχρονα θα ξεκουράσετε το χέρι σας. Μπορείτε επίσης να το βάλετε να ρευτεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved