Πέντε σημαντικά πράγματα που κάθε μαμά πρόωρου μωρού πρέπει να γνωρίζει

Η πιο δύσκολη γνωριμία με την μητρότητα, είναι να σου χτυπήσει την πόρτα ο πρόωρος τοκετός, γεννώντας το μωρό σου λίγο πιο γρήγορα από την συμπλήρωση και της τελευταίας εβδομάδας.

Πέντε σημαντικά πράγματα που κάθε μαμά πρόωρου μωρού πρέπει να γνωρίζει

Αυτός είναι και ο λόγος που σου προτείνουμε 5 πράγματα που θα σε βοηθήσουν να ανταπεξέλθεις σε αυτή τη πρωτόγνωρη στιγμή.

Παρά αυτές τις τελευταίες δύσκολες εβδομάδες της εγκυμοσύνης, καμία μαμά δεν θέλει να γεννήσει νωρίτερα όσο και αν αισθάνεται δυσφορία και κούραση. Τι και αν φαίνεται ότι όλα κυλούν ομαλά, ακόμη και η πιο εύκολη εγκυμοσύνη μπορεί στο τέλος και χωρίς κανέναν προφανή λόγο να καταλήξει σε πρόωρο τοκετό.

prooro moro

Να ακουμπάς το μωράκι σου στο κορμί σου
Έρευνες δείχνουν ότι επαφή δέρμα με δέρμα βοηθά στην ανάπτυξη των πρόωρων μωρών.

Να αφήνεις το μωράκι στη ΜΕΝΝ αν κρίνουν οι γιατροί ότι πρέπει να μείνει
Έρευνες δείχνουν ότι τα πρόωρα μωράκια έχουν περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης στην ΜΕΝΝ από οπουδήποτε αλλού.

Να μη ντρέπεσαι να κάνεις ερωτήσεις, ακόμη και τις ίδιες ξανά και ξανά
Μην ντρέπεστε να ρωτήσετε τις νοσοκόμες και τους γιατρούς, για ο,τιδήποτε περνάει από το μυαλό σας. Ακόμη και αν σας φαίνεται κουτό. Όλοι τους έχουν την υπομονή να δώσουν απαντήσεις στα ερωτήματά σας, ξανά και ξανά.

Να δίνεις στο μωρό σου μητρικό γάλα
Τι και αν δεν το έχετε κοντά σας στο σπίτι. Να θηλάζετε το μωρό σας κάθε φορά που θα βρίσκεστε κοντά του στη ΜΕΝΝ και να αντλείτε με θήλαστρο το γάλα πηγαίνοντάς το στις μαίες που το φροντίζουν ώστε να το ταΐσουν.

Προμηθεύσου ένα χταποδάκι λούτρινο
Παλαιότερα σας είχαμε γράψει για αυτό το νέο λούτρινο χταποδάκι, που σχεδιάστηκε και δημιουργήθηκε αποκλειστικά για πρόωρα μωρά. Τα πλεχτά του πλοκάμια δίνουν την αίσθηση του ομφάλιου λώρου σε ένα μωράκι. Αν δεν μπορείτε να το προμηθευτείτε, ζητήστε από μια φίλη που ξέρει να πλέκει να σας φτιάξει ένα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved