Αναπτύσσοντας το δεσμό με το μωρό σας

Όλα τα άλλα μπορεί να καταρρεύσουν, έρωτες και φιλίες, ο δεσμός όμως που θα δημιουργήσουμε με τα παιδιά μας δεν θα σβήσει ποτέ.

Αναπτύσσοντας το δεσμό με το μωρό σας

Η σχέση γονιού - παιδιού είναι σίγουρα λιγότερο δραματική από τις άλλες και μένει αναλλοίωτη καθώς είναι η πιο δυνατή σχέση στη Γη.

Χρειάζεται σίγουρα μεγάλη διαδικασία για να δημιουργηθεί αυτός ο δεσμός με το μωρό σας. Και δημιουργείται κυρίως από κινήσεις γνωστές τρυφερότητας και αγάπης. Μπορείτε να ανταποκρίνεστε σε ότι χρειάζεται το μωρό σας δείχνοντας του αγάπη και σιγά - σιγά η σχέση σας θα αναπτυχθεί. Απλά με το χάδι, το ενδιαφέρον και παίζοντας μαζί του, μιλώντας μαζί του και αγαπώντας το θα δημιουργήσετε αυτό το δέσιμο Μικρές κινήσεις αγάπης από την πλευρά σας μπορούν να φτιάξουν μια ζώνη ασφάλειας για το παιδί σας την οποία θα αποζητά όταν έχει την ανάγκη.

Τρόποι για να δεθείτε με το μωρό σας

• Να μιλάτε μαζί τους όσο περισσότερο μπορείτε, πρόσωπο με πρόσωπο. Να τα κοιτάτε στα μάτια και να είστε κοντά τους όταν τους μιλάτε. Το χαμόγελό σας, η αγάπη σας, οι εκφράσεις σας και η φωνή σας θα μείνουν και θα δημιουργήσουν ένα δεσμό μεταξύ σας.

• Να του κάνατε μασάζ συχνά. Τα μωράκια δένονται μαζί σας όταν τους κάνετε μασάζ. Είναι ουσιαστικά η γλώσσα της αγάπης μεταξύ γονιού και μωρού. Βοηθάει επίσης το μωρό σας στο να χαλαρώσει και ακόμη και να κοιμηθεί.

• Οι απλόχερες κινήσεις αγάπης με το σώμα σας δείχνουν ότι αγαπάτε τα μωρά σας ακόμη και στα ίδια και όταν ακόμη δεν καταλαβαίνουν πολλά πράγματα. Να τα φιλάτε συχνά, να τους χαϊδεύετε τα μαλλιά, τα μάγουλά τους, τους ώμους και τα χέρια όταν τους μιλάτε και τα κάνετε μπάνιο.

• Η επαφή μεταξύ σας τα βοηθάει να ηρεμήσουν και να χαλαρώσουν. Να τα κρατάτε αγκαλιά κοντά στο στήθος σας και να αναπνέετε αργά, να τα αφήνετε να ακούν το χτύπο της καρδιάς σας για να συνδέονται μαζί σας. Η μυρωδιά σας, η ζεστασιά σας και ο χτύπος της καρδιάς είναι αυτά που τα ηρεμούν.

• Να συμπεριλαμβάνετε και το μωρό σας σε ότι κάνετε. Να τους εξηγείτε όλα όσα κάνετε μέσα στην ημέρα και να μην φοβάστε ότι θα σας φανούν ανόητα. Όταν μάλιστα αρχίζει και βγάζει ήχους να ανταποκρίνεστε στη φωνούλα του και σε αυτά που μαθαίνουν επαναλαμβάνοντάς τα.

• Μπορείτε να τους δείχνετε τη χαρά σας τραγουδώντας τους και δεν τα ενδιαφέρει εάν το κάνετε καλά, σίγουρα θα του αρέσει ότι και να κάνετε. Μπορείτε μάλιστα να τραγουδήσετε ότι θελήσετε.

• Στα μωρά αρέσει η μουσική, όποιος ήχος μουσικής και να είναι αυτός. Τους αρέσει να κουνιούνται με αυτό που ακούν. Βάλτε τους μουσική και χορέψτε μαζί τους, αυτό τα ευχαριστεί πολύ.

• Είναι καλό να κάνουν κάποιας μορφής άσκηση, θα τα βοηθήσει και ψυχικά και σωματικά. Είναι επίσης ένας διασκεδαστικός τρόπος για να εκφράσετε την αγάπη σας.

• Οι γονείς νομίζουν ότι αν αγοράσουν στα παιδιά τους πολλά παιχνίδια τότε θα κερδίσουν την αγάπη τους. Δεν είναι όμως απαραίτητο για να δείξετε τι αισθάνεστε γι' αυτά. Το καλύτερό του παιχνίδι είστε εσείς. Παίξτε μαζί τους σε κάθε ευκαιρία.

• Το διάβασμα είναι επίσης ένας καλός τρόπος για να δεθείτε με το παιδί σας . Διαβάζοντας παραμύθια και μικρές ιστορίες και βιβλία με εικόνες και ζωγραφιές είναι ο καλύτερος τρόπος.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved