Προετοιμαστείτε κατάλληλα για την πρώτη σας βόλτα με το μωρό!

Όποια εποχή κι αν γεννήσετε, καλό θα ήταν να περάσετε μερικές μέρες προετοιμασίας πριν βγείτε για πρώτη φορά βόλτα με το μωρό σας.

Προετοιμαστείτε κατάλληλα για την πρώτη σας βόλτα με το μωρό!

Ας δούμε μερικές συμβουλές, για την πρώτη βόλτα σας με το μωρό:

Προσπαθήστε να βγείτε έξω αφού έχετε ταϊσει και αλλάξει το μωρό, εφόσον αυτό είναι εφικτό για να παραμείνει ήσυχο και να απολαύσετε τη βόλτα σας
Βγείτε έξω σταδιακά, στην αρχή για μερικά λεπτά και μετά περισσότερο, στον κήπο ή στο μπαλκόνι.
Σιγουρευτείτε πως το μωρό είναι κατάλληλα ντυμένο για να μην κρυώσει. Ειδικά τον πρώτο καιρό το νεογέννητο δεν είναι σε θέση να ελέγξει και να προσαρμόσει την θερμοκρασία του σώματός του.
Εάν κάνει κρύο προσθέστε στο καροτσάκι μία ζεστή κουβερτούλα, πριν το τοποθετήσετε μέσα και το σκεπάσετε καλά. Με μία μάλλινη κουβέρτα μπορείτε να καλύψετε το καρότσι γύρω γύρω καθώς και να τη φέρετε μέχρι επάνω, στο σκέπαστρο του καροτσιού.Αντίθετα τους καλοκαιρινούς μήνες είναι καλύτερα να ντύνετε το μωρό με ελαφριά, βαμβακερά ρουχαλάκια. Ακόμη κι αν είναι πολύ εύκολο κι ευχάριστο να είστε έξω, μην αφήνεται το μωρό να κοιμάται σε εξωτερικούς χώρους, ούτε καν κάτω από σκιά. Να θυμάστε επίσης πως δεν ενδείκνυται η έκθεση παιδιών στον ήλιο, όταν είναι μικρότερα των 3 ετών. Η υπεριώδης ακτινοβολία που διαπερνάει ομπρέλες και ρούχα είναι εξαιρετικά βλαβερή για την επιδερμίδα τους, που δεν έχει ακόμη αναπτύξει τις άμυνες της.

Πάρτε μαζί σας όσα χρειάζεστε για να αλλάξετε το μωρό σας (πάνες, μωρομάντηλα, αντισηπτικό), ένα επιπλέον σετ ρούχων και μπιμπερό.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved