Πώς θα κάνετε το νεογέννητο μωρό σας να χαμογελάσει

Οι φωτογράφοι που ασχολούνται με τη βρεφική φωτογράφιση, ποτέ δεν εγγυώνται ένα «χαμογελαστό» αποτέλεσμα, ενώ πολλές φορές νιώθουν τυχεροί που ένα μωρό τους δείχνει ακόμη και ένα μειδίαμα ή πιο απλά ένα ελαφρό ανεπαίσθητο χαμόγελο.

Πώς θα κάνετε το νεογέννητο μωρό σας να χαμογελάσει

Κάποιοι πιστεύουν ότι πρόκειται για μια κίνηση των μυών του προσώπου, ενώ πιστεύουν ότι αυτό το χαμόγελο δεν είναι καν αυθόρμητο, αλλά εμφανίζεται ως απάντηση στον ερεθισμό του δέρματος του προσώπου ή σε αισθήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία του στομάχου και του εντέρου τους. Οι φωτογράφοι όμως λένε ότι πρόκειται για ένα κανονικό χαμόγελο. Και αυτό γιατί, τι πιο γλυκό από ένα νεογέννητο που χαμογελάει από τις πρώτες κιόλας μέρες της ζωής του;

baby5 1454078a

Ο φωτογράφος του jewel-images, θέλησε να μοιραστεί μαζί με όλους τους νέους γονείς τα μυστικά του, ώστε να κάνουν το νεογέννητο μωρό τους να χαμογελάσει. Ποια είναι αυτά;

1. Απαλά φυσήξτε στο προσωπάκι του. Μερικές φορές ένα απαλό αεράκι τα κάνει να κουνούν τα χειλάκια τους και να σχηματίσουν ένα μικρό χαμογελάκι.

2. Αγγίξτε απαλά το προσωπάκι του μωρού σας και χαϊδέψτε το στο σαγονάκι και τα μαγουλάκια του. Έπειτα πολύ απαλά και με ένα χάδι, μετακινήστε τη μία άκρη του στόματός του προς τα μάγουλα. Ανεπαίσθητα θα ακολουθήσει και το υπόλοιπο στόμα από την άλλη πλευρά.

3. Ψιθυρίστε στο αυτάκι του λόγια αγάπης. Συνήθως τα μωράκια όταν ακούνε τη φωνή της μαμάς τους, χαμογελούν.

4. Να έχετε υπομονή και να περιμένετε να ξυπνήσει από τον ύπνο του. Τα μωράκια συνηθίζουν να χαμογελούν όταν ξυπνούν. Απλά θα πρέπει να προλάβετε το κατάλληλο κλικ, καθώς κάνουν και άλλους μορφασμούς κατά τη διάρκεια που ξυπνούν πέρα από τα ανεπαίσθητα χαμόγελά τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved