Γονείς, όχι στο φάρμακο με το κουτάλι!

Για να αποφύγετε λάθη στη δοσολογία των φαρμάκων που χορηγείτε στα παιδιά σας, θα πρέπει να είστε ακριβείς και να χρησιμοποιείτε την ειδικά σχεδιασμένη δοσομετρική σύριγγα που συμπεριλαμβάνεται στην συσκευασία των φαρμάκων. Πάρα πολύ συχνά, οι γονείς θεωρούν πως ξέρουν την αντιστοιχία των ml σε ...«κουταλάκια του γλυκού» και δίνουν στα μωρά φάρμακα μετρώντας κουταλιές.

Γονείς, όχι στο φάρμακο με το κουτάλι!

Ξέρουμε ότι δόση είναι σχετική με την ηλικία και το βάρος του σώματος του παιδιού. Αυτό που μπορεί πολλοί γονείς να μην ξέρουν είναι ότι η αποτελεσματικότητα ενός φαρμάκου, αντιπυρετικού, παυσίπονου ή άλλου σιροπιού, είναι άμεσα συνδεδεμένη με την ακριβή δοσολογία, με την οποία διασφαλίζεται επίσης και η ελαχιστοποίηση των όποιων παρενεργειών μπορεί να υπάρξουν ως αποτέλεσμα της λήψης του εκάστοτε φαρμάκου.

Τα κουτάλια της κουζίνας, διαφέρουν σε όγκο, με αποτελέσμα, ανάλογα με το... τι κουτάλι πιάσαμε από το συρτάρι, η δόση να είναι μικρότερη ή μεγαλύτερη από αυτήν που θα απαιτείτο να πάρει το παιδί. Η σύριγγα ή άλλος δοσομετρητής είναι απαραίτητο να χρησιμοποιούνται. Το ιδανικό, θα ήταν κατά τους αμερικάνους παιδιάτρους, όλα τα φάρμακα να συνοδεύονται από κυπελλάκια ή σύριγγες που φέρουν πάνω τους την κλίμακα των μετρικών μονάδων σε mL.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved