'Οσα πρέπει να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε να ταΐζετε το μωρό με το κουταλάκι

Η περίοδος του απογαλακτισμού δεν είναι απλώς μια εισαγωγή στη σωστή διατροφή που πρέπει να ακολουθήσει το παιδί. Πάνω απ’ όλα είναι μία επαφή με τη μητέρα με έναν καινούργιο και μοναδικό τρόπο.

'Οσα πρέπει να γνωρίζετε όταν ξεκινάτε να ταΐζετε το μωρό με το κουταλάκι

Προσπαθήστε να μετατρέψετε την ώρα του φαγητού σε ώρα χαράς και διασκέδασης χωρίς να καταφύγετε σε υπερβολές.

Αυτά που πρέπει να έχετε υπόψιν σας είναι τα εξής:

-Όχι στην καταπίεση. Σταματήστε να «μπουκώνετε» το μωρό όταν αρχίσει να φτύνει το φαγητό , όταν κλείνει πεισματικά το στόμα του ή όταν γυρνά το κεφάλι του με απέχθεια.
-Όχι στο αλάτι και τη ζάχαρη τουλάχιστον μέχρι να γίνει το μωρό ενός έτους.
-Όχι στα κάθε είδους καρυκεύματα γιατί προκαλούν ερεθισμούς στο στομαχάκι του.
-Μην ταΐζετε το μωρό όταν γελάει ή κλαίει.
-Μην ταΐζετε το μωρό όταν είναι εκνευρισμένο ή κουρασμένο. Είναι προτιμότερο να του δώσετε γάλα και να διαλέξετε μία πιο κατάλληλη ώρα όταν θα είναι ξεκούραστο για να το ταΐσετε με το κουταλάκι.
-Όχι στο φαγητό με το μπιμπερό, γιατί έτσι διαιωνίζεται η συνήθεια του μπιμπερό και αν το μωρό είναι λαίμαργο μπορεί να πνιγεί.

Δώστε στο μικρό ένα κουταλάκι την ώρα που το ταΐζετε. Αυτό το αίσθημα της ανεξαρτησίας θα περιορίσει τις αντιδράσεις και τις διαμάχες.

Επίσης, μην το αποθαρρύνετε αν θελήσει να φάει μόνο του. Ακόμη και αν το φαγητό καταλήξει στο πάτωμα, στη μύτη ή στα μάγουλά του, στο τέλος το μωρό θα βρει το σωστό δρόμο για το στόμα του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved