Πώς το μπάνιο μπορεί να βοηθήσει ένα μωρό να αναπτυχθεί!

Για άλλα μωρά το μπανάκι είναι μαρτύριο καθώς δεν τους αρέσει καθόλου το νερό ενώ για κάποια άλλα είναι σκέτη απόλαυση.

Πώς το μπάνιο μπορεί να βοηθήσει ένα μωρό να αναπτυχθεί!

Και μόνο που βλέπουν το μπανάκι τους έτοιμο, με το ζεστό νερό να τα περιμένει να πλατσουρίσουν, κουνούν τα χέρια και τα πόδια όλο χαρά, δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο ότι βιάζονται να μπουν μέσα στην μπανιέρα τους.

baby in bath smiling 980x600

Το μπανάκι θα πρέπει να είναι μέσα στο πρόγραμμα-ρουτίνα του παιδιού. Θα πρέπει να γνωρίζει δηλαδή, ότι πριν πιει το τελευταίο του γάλα και πριν ξαπλώσει, ότι θα διασκεδάσει και θα παίξει με το νερό.

Το μπάνιο θα πρέπει για να το αγαπήσουν τα παιδιά να είναι διασκεδαστικό. Αν είναι μια διασκεδαστική ρουτίνα για αυτά τότε σίγουρα θα αρχίσουν να αναπτύσσουν δεξιότητες πολύ γρηγορότερα από τα παιδιά που δεν απολαμβάνουν και τόσο πολύ το μπάνιο τους, καθώς αντί να χαρούν και να παίξουν, περιμένουν πώς και πώς να τελειώσει το «μαρτύριό» τους.

Το παιδί μου αρνείται να κάνει μπάνιο. Τι να κάνω;

iStock 000011673209Medium wide

Παιχνίδια που μπορούν να διεγείρουν τη φαντασία του παιδιού και να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους:

«Σαπουνόφουσκες»
Ναι, καλά διαβάζετε. Τα παιδιά τρελαίνονται με τις σαπουνόφουσκες στο μπάνιο. Ειδικά όταν είναι μωρά, ακολουθούν με τα ματάκια τους τις σαπουνόφουσκες, ανακαλύπτουν πώς μπορεί κανείς να βλέπει μέσα από μια φούσκα και εκπλήσσονται με το πώς σκάνε στα πλακάκια ή τα χεράκια τους.

«Πλάτσα-πλούτσα»
Και όμως, ο ήχος που κάνει το νερό όταν εκείνα χτυπούν τα χέρια τους επάνω του, διεγείρει την ακοή τους ενώ διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να κρατήσουν τα πάντα στα χέρια τους!

baby bath soap

Πώς θα κάνετε το μπάνιο του ευχάριστο:

  • Βάλτε απαλή και χαλαρωτική μουσική αν θέλετε το μωράκι σας να κοιμηθεί γρήγορα ενώ αν θέλετε να κάνετε ένα mini party τότε βάλτε το τραγούδι «Ακαζού» και τραγουδήστε μαζί του.
  • Διατηρήστε μια ωραία θερμοκρασία στο νερό. Το ζεστό νεράκι μαζί με τα υπέροχα αρώματα από τα αφρόλουτρα που χρησιμοποιείτε σίγουρα θα το χαλαρώσει και θα το ηρεμήσει, αποφεύγοντας έτσι τα «δράματα» στο κρεβάτι.

Τέλος να θυμάστε πώς πρέπει να είστε πάντα κοντά του και να μην το αφήνετε ούτε λεπτό μόνο του κατά τη διάρκεια του μπάνιου!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved