10 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Μωρά με τον αμνιακό τους σάκο

Υπέροχες φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Μωρά γεννημένα με τον αμνιακό τους σάκο, που μας δείχνουν για ακόμη μια φορά το μεγαλείο της φύσης και της γέννησης του ανθρώπινου είδους.

10 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα. Μωρά με τον αμνιακό τους σάκο

Πριν μερικές μέρες η παρακάτω φωτογραφία του βραβεύτηκε ως μία από τις καλύτερες εικόνες που αποτυπώνουν τη γέννηση. Το έμβρυο απαθανάτισε τη στιγμή που γεννήθηκε χωρίς να έχει αφαιρεθεί ο αμνιακός του σάκος. Το φαινόμενο αυτό ονομάζεται en-caul γέννηση.

ph4hmavew41

H en-caul γέννηση ή αλλιώς γέννηση σε αμνιακό σάκο είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο φαινόμενο. Οι αμνιακοί σάκοι- μπαλόνια βγαίνουν μαζί με το αμνιακό υγρό ακόμα στο εσωτερικό της μεμβράνης, όπου μπορεί να είναι σπασμένη μερικώς ή ακόμη να είναι άθικτη.

Από την άλλη πλευρά, υπάρχει επίσης η γέννηση «caul» κάτι που δεν θα έπρεπε να συγχέεται με en-caul γέννηση. Μια γέννηση «caul» συμβαίνει όταν ένα βρέφος που γεννιέται με το κεφάλι και το πρόσωπο καλυμμένο με την αμνιακή μεμβράνη. Αυτό συμβαίνει σε λιγότερο από 1 στις 80.000 γεννήσεις. Η μεμβράνη μπορεί να αφαιρεθεί από τη νοσοκόμα ή μαία, τον γυναικολόγο και είναι εντελώς ακίνδυνη για το μωρό. Μια γέννηση en-caul είναι πιο συχνή από ό, τι μια γέννηση caul. Οι περισσότερες en-caul γεννήσεις εμφανίζονται επίσης και στα πρόωρα μωράκια.

Επίσης αξίζει να γνωρίζετε ότι λέγεται πώς τα μωρά που γεννιούνται με τον αμνιακό τους σάκο, διαθέτουν το χάρισμα της διόρασης ή έχουν υπερφυσικές ικανότητες. Αυτά τα μωρά συνήθως αναφέρονται ως «φορείς en-caul». Άλλοι συνδέουν την γέννηση με τον αμνιακό σάκο ως σημάδι καλής τύχης. Ο Ναπολέων, ο Sigmund Freud, και ο Λόρδος Βύρων είναι μερικά διάσημα ονόματα που έχουν γεννηθεί με τον αμνιακό τους σάκο.

Δείτε παρακάτω 10 φωτογραφίες που κόβουν την ανάσα.

ph00pj0zwo1
ph5wz1qukg1
phczbt6hw01
phf4ppbvwo1
phfn6rmckk1
phhsf8psg81
phhxwr7uo01
phor4bd8g01
phwj6v63kg1
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved