Τι υγρά μπορεί να πίνει ένα μωρό;

Ακόμη κι όταν ξεκινήσει το μωρό τις στέρεες τροφές, το γάλα θα παραμείνει σημαντικό μέρος της διατροφής του και πηγή μεγάλου μέρους των θερμίδων που θα παίρνει καθημερινά.

Τι υγρά μπορεί να πίνει ένα μωρό;

Σύμφωνα με την δρ. Μίριαμ Στόπαρντ, με εξειδίκευση σε θέματα παιδιών, από τον έκτο μήνα και μετά το μωρό μπορεί να πίνει αγελαδινό γάλα, είτε με κύπελλο είτε μέσα στο φαγητό του. Οι απόψεις για το αγελαδινό γάλα διίστανται ,καθώς πολλοί παιδίατροι θεωρούν ότι σε τόσο μικρή ηλικία δεν κάνει καλό στα έντερά τους.

Αν και το γάλα δεν είναι ανάγκη να βράζεται, τα κύπελλα, τα μπιμπερό κ.α. πρέπει να πλένονται σχολαστικά μετά από κάθε χρήση.

Μόλις το μωρό αρχίσει τις στέρεες τροφές, θα χρειάζεται να πίνει και νερό εκτός από γάλα. Αρχίστε με 15 ml νερό ή αραιωμένο φρουτοχυμό μεταξύ των γευμάτων ή μετά τα γεύματα και κατόπιν όποτε διψάει.

Αν το νερό βρύσης γνωρίζετε πως δεν είναι ασφαλές για το μωρό σας, δώστε του εμφιαλωμένο αλλά θα πρέπει να ελέγξετε ότι δεν έχει πολύ αλάτι ή άλλα ιχνοστοιχεία που μπορεί να ενοχλήσουν το παιδί.

Μην αμελείτε να του δίνετε υγρά, ιδιαίτερα το καλοκαίρι ή όταν η ατμόσφαιρα είναι πολύ ζεστή. Να αποφεύγετε να του δίνετε έτοιμους χυμούς καθώς έχουν πολλές θερμίδες. Προτιμήστε τους φυσικούς χυμούς αλλά με μέτρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved