Τι κρατάνε ως ενθύμιο οι μαμάδες μετά τη γέννηση του μωρού τους

Μετά τη γέννηση του μωρού και την επιστροφή στο σπίτι, ξεκινά η διαδικασία της ...πρώτης φοράς. Σε όλα: Στο φαγητό, στο ντύσιμο, στην ομιλία, στο περπάτημα. Κι έτσι ξεκινάει και η συλλογή από ενθύμια που θα θυμίζουν μετά από χρόνια τις μοναδικές αυτές στιγμές.

Τι κρατάνε ως ενθύμιο οι μαμάδες μετά τη γέννηση του μωρού τους

Από τα πιο συνηθισμένα ενθύμια, πριν τη γέννα, είναι συνήθως το θετικό τεστ εγκυμοσύνης και ο πρώτο υπέρηχος .Υπάρχουν γυναίκες που έχουν κρατήσει ακόμα και τα ρούχα που φορούσαν την ημέρα που έκαναν εισαγωγή στο μαιευτήριο για να γεννήσουν.

Μετά τη γέννηση του μωρού η λίστα με τα ενθύμια είναι μεγάλη και σίγουρα δεν στερείται φαντασίας. Από μία μίνι έρευνα που κάναμε στο στενό και ευρύτερο κύκλο μας αλλά και από παλαιότερες έρευνες, οι μαμάδες δυσκολεύονται να αποχωριστούν στην αρχή πολλά από τα πράγματα του μωρού.

Επιλέγουν αρχικά να κρατήσουν το βραχιολάκι του μαιευτηρίου, το κομμάτι του αφαλού που έχει πέσει, το πρώτο του φορμάκι. Στη συνέχεια όμως αυξάνουν τη ...συλλογή τους με την πρώτη τούφα από τα μαλλιά του μωρού, τα πρώτα υφασμάτινα παπουτσάκια και τα γαντάκια ,τα νεογιλά δοντάκια του, το κεράκι από τα πρώτα του γενέθλια, το μπιμπερό.

Πολλές μαμάδες είναι ακόμα πιο...συγκεντρωτικές και μαζί με όλα τα παραπάνω φυλάσσουν επίσης το πρώτο παιχνίδι του, το μπολ φαγητού του, ακόμα και τις σαλιάρες!

Είχαμε διαβάσει και για την επιθυμία των μαμάδων να κρατήσουν, μεταξύ άλλων, και τις βρώμικες πάνες του μωρού τους. Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αναγκαιότητα αυτής της επιθυμίας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved