Πώς μαθαίνουμε στο μωρό να αντιδρά στα λεκτικά ερεθίσματα

Στην ηλικία των 3-4 μηνών υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε ώστε το μωρό σας να νιώσει περηφάνεια για τα επιτεύγματά του.

Πώς μαθαίνουμε στο μωρό να αντιδρά στα λεκτικά ερεθίσματα

Μία καλή συνήθεια είναι να λέτε πάντα στο μωρό σας τι θα κάνετε, προτού το κάνετε. Για παράδειγμα, πείτε του «Θα σου αλλάξω πάνα» και μετά ξαπλώστε το μωρό σας ανάσκελα.

Πείτε του «Θα σε φιλήσω» και μετά σουφρώστε τα χείλη σας. Πολύ γρήγορα το μωρό σας θ' αρχίσει να καταλαβαίνει τη γλώσσα, οπότε θα αρκεί να του λέτε μία δύο λέξεις μόνο και αμέσως θα βλέπετε το μωράκι σας να αντιδρά, αντιγράφοντας την έκφραση του προσώπου σας ή αυτό που κάνατε.

Αυτή η προσέγγιση βοηθάει τα μωρά να αφομοιώσουν το νόημα και τη σημασία της γλώσσας. Επίσης, μπορείτε να διδάξετε στο μωρό σας τη σημασία των λέξεων «γεια» και «αντίο».

Όταν μπαίνετε στο δωμάτιο και βλέπετε το μωρό σας , του λέτε «γεια» χαμογελώντας πλατιά. Τώρα βγείτε έξω από το δωμάτιο και πείτε «αντίο», κουνώντας το χέρι σας.

Περιμένετε μια στιγμή, ξαναμπείτε μέσα και πείτε πάλι «γεια». Αν επαναλαμβάνετε αυτή την άσκηση , με τον καιρό το μωρό σας θα μάθει τη σημασία αυτών των δύο λέξεων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved