5+1 πράγματα που τα μωρά καταφέρνουν καλύτερα από τα μεγάλα παιδιά

Τα παιδιά μας χαρίζουν μοναδικές και αξέχαστες στιγμές σε όποια ηλικία και αν βρίσκονται. Η κάθε ηλικία έχει τα καλά και τα κακά της και δε μπορούμε να πιστέψουμε πόσο γρήγορα περνάνε τα χρόνια!

5+1 πράγματα που τα μωρά καταφέρνουν καλύτερα από τα μεγάλα παιδιά

Με μία πρώτη σκέψη τα μωρά έχουν περισσότερες αναγκες χρειάζονται περισσότερη φροντίδα και προσοχή, ενώ όσο μεγαλώνουν γίνονται πιο ανεξάρτητα και μπορούν να κάνουν από μόνα τους πράγματα. Είναι όμως έτσι; Αν το καλοσκεφτούμε υπάρχουν μερικά πράγματα που τα μωρά καταφέρνουν καλύτερα από τα μεγάλα παιδιά!

1. Στο φαγητό
Τα μωρά είναι πρόθυμα να δοκιμάσουν τα πάντα! Ακόμα και αν δεν τους αρέσουν, θα δοκιμάσουν ακόμα μία φορά, και ακόμα μία και ακόμα μία! Η αλήθεια είναι ότι το τάισμα ενός μωρού είναι πιο εύκολο και γρήγορο. Ένα παιδί δύο ή τριών χρονών μπορεί να κάθετε για ώρες στο καρεκλάκι του και το φαγητό στο τέλος να βρεθεί στο πάτωμα!

2. Κάθονται όπου τα βάλουμε
Το θετικό αυτό χαρκατηριστικό των μωρών διαρκεί πολύ λίγο και μόνο τους πρώτους μήνες. Αμέσως μετά ξεκνάνε να μπουσουάνε, αργότερα να περπατάνε και αν γυρίσετε για δύο λεπτά το κεφάλι σας από την άλλη, μην το είδατε!

3. Στο ντύσιμο
Ένα μωρό σίγουρα δεν έχει στυλιστικές απόψεις και στην πραγματικότητα δεν καταλαβαίνει καν τη χρησιμότητα των ρούχων! Εκμεταλλευτείτε το όσο μπορείτε και βάλτε του τα ρούχα που θέλετε γιατί σε λίγους μήνες θα χαλάει τον κόσμο να βάλει τη μπούζα και τη φούστα που θέλει, και που φυσικά δεν πάνε μεταξύ τους!

4. Στον ύπνο
Τα μωρά κοιμούνται ανα διαστήματα μέσα στη μέρα και πολύ πιο εύκολα από ότι κανουν μεγαλώνοντας. Εκμεταλλευτείτε το, τώρα που μπορείτε!

5. Διασκεδαζουν και μόνα τους
Ένα μωρό μπορεί να ασχολείται με ένα παιχνίδι του ή ακόμα και μία χαρτοπετσέτα για ώρες! Όσο μεγαλώνει όμως θα βαριέται πιο εύκολα και θα αναζητά πιο ενδιαφέροντα πράγματα και φυσικά παρέα για να τα μοιραστεί!

6. Γελάνε με τα αστεία μας
Για το μωρό σας είστε ο πιο αστείος άνθρωπος στον κόσμο. Με μάι γκριμάτσα σας το κάνετε και ξεκαρδίζετε στα γέλια! Όσο μεγαλώνει βρίσκει ενδιαφέρον και σε άλλα πράγματα και γίνεται λιγάκι πιο «σοβαρό»!

Όπως και να έχει η κάθε ηλικία είναι μοναδική και πάντα το παιδί σας θα σας χαρίζουν στιγμές γέλιου, συγκίνησης και περηφάνιας με τα κατορθώματά του. Ζήστε το κάθε λεπτό και σίγουρα θα το απολαύσετε!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved