Πόσο εύκολο είναι να πάω για ψώνια με το μωρό μου;

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, δύσκολο και σε κάποιες ακόμα και ακατόρθωτο, η αλήθεια είναι πως δεν είναι καθόλου έτσι μία βόλτα με το μωρό σας στο σούπερ μάρκετ ή κάποιο άλλο κατάστημα για ψώνια.

Πόσο εύκολο είναι να πάω για ψώνια με το μωρό μου;

Μπορεί το μωρό να είναι δύσκολο να μετακινηθεί συγκεκριμένες ώρες λόγω των αναγκών του και του προγράμματος που ακολουθείτε κατά γράμμα, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να το κάνετε, ειδικά όσες από εσάς δεν έχετε πού να αφήσετε το παιδί, όμως πρέπει συγχρόνως να κάνετε και τα ψώνια του σπιτιού σας. Μάθετε λοιπόν πώς η ζωή σας θα γίνει πιο εύκολη, αρκεί να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές που σίγουρα θα σας διευκολύνουν.

Οργανωθείτε καλά πριν πάτε στο σούπερ μάρκετ. Δηλαδή φτιάξτε τη λίστα με τα πράγματα που θέλετε να πάρετε έτσι ώστε να εξοικονομήσετε χρόνο.

Πηγαίνετε σε σούπερ μάρκετ που γνωρίζετε και ξέρετε πού θα βρείτε τα τυριά, πού τον πάγκο με τα αλλαντικά και πού τα απορρυπαντικά έτσι ώστε να μην αναλώνεστε σε άσκοπες βόλτες μέσα στο κατάστημα που σίγουρα θα εκνευρίσουν το παιδί και θα ξεκινήσει την γκρίνια.

Αν είναι τόσο μωρό ώστε ακόμα δεν περπατάει, βάλτε το στη θέση που έχει το καρότσι έτσι ώστε να το ελέγχετε. Αν πάλι περπατάει, προτιμήστε την ίδια θέση καθώς δεν θέλετε σίγουρα να είναι υπεύθυνο για τη ζημιά που ίσως γίνει επειδή θα τραβήξει κάτι από το ράφι.

Έχετε μαζί σας οπωσδήποτε τα απαραίτητα για το παιδί στην τσάντα σας σε περίπτωση που χρειαστεί να το αλλάξετε, να του δώσετε νερό ή να το ταΐσετε.

Εάν είναι πολύ μωρό και σας βολεύει, πάρτε μαζί σας τον μάρσιπο ώστε να έχετε ευχέρεια κινήσεων.

Όταν φτάσετε στο ταμείο, ζητήστε να σας δώσουν τη θέση τους όσοι μπορούν και είναι καλοί «Σαμαρείτες». Αν πάλι δεν γίνεται, περιμένετε υπομονετικά στην ουρά ή πηγαίνετε στο ταμείο με τον λιγότερο κόσμο καθώς σίγουρα η υπομονή του μωρού σας θα εξαντληθεί αν δεν απασχολείται με κάτι ή δεν πηγαίνει βόλτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved